İş çıkışımı vermek yerine başka ildeki projeye yollaniyorum ne yapabilirim.
Merhaba
Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak 22 aydir çalişmaktayim. Çalışmakta olduğum işyerinde kriz nedeniyle işçi çıkarımına gidildi. Ancak direk tazminatımızın ödenemeyeceğini belirterek bizden ya istifa etmemizi yada başka bir ilde başka bir projeye yollanacağımızı belirttiler. İmzalamış olduğumuz Belirsiz Süreli İş Sözleşmesindeki ilgili maddeler şunlar:
*İl hudutları içinde ve dışında geçici veya daimi olarak görev yeri değiştirilen işçi, görev değişikliğinin kendisine tebliğinden itibaren en geç 2 gün içinde yeni görevlendirildiği yerde işbaşı yapmakla yükümlüdür. Bu süre içinde yeni iş yerinde işbaşı yapmayan işçi istifa etmiş sayılır ve bu nedenle işçi işverenden hiçbir şekilde kıdem ve ihbar tazminati talep edemez.
*İşçi belirtiği adresin sabit olduğunu, adres değişikliği durumunda yeni adresini yazılı olarak işverene bildireceğini ve bu adrese yapılan tebligatların kendisine yapılmış sayılacağını peşinen kabul eder.
*İşverenle alt işveren arasında akdedilen iş sözleşmesi ile birlikte işçiye yeni iş veren arasında iş bu iş sözleşmesi aynen akdolunur. Şirket personelinin il hudutları dışında görev seyehatlerinde yapmış olduğu fiili harcamları şirket yönetiminin belirtilen limitler dahilinde ödenir.
Buyuk ihtimalle ilk tebligatı elden imzalamam istenecek. İmzalamayacağımı düşünürsek 2.si eve gelecek bu tebligatta bana 4 iL belirtilecek. Bu 4 ilden gitmek istediğim projeyi secmem istenecek. Ancak bulunduğum ilde aynı şirkete ait başka projeler var.
Başka bir ile gönderilmek istemiyorum. Ne yapabilirim?
Diyelimki başka bir ile gitmeyi kabul ettim. İşveren benim hangi ihtiyaçlarımı karşılamak zorunda?
İstifami da vermedim başka projeye de gitmedim.Nasıl bir yol izlemem lazim. İşe gelmelimiyim? Mahkemeye başvursam en geç ne kadar sürede sonuçlanır?
Re: İş çıkışımı vermek yerine başka ildeki projeye yollaniyorum ne yapabilirim.
Elden ilk tebligat yapildi. 2 şehir sunuldu. Ancak gönderilen şehirlerde yatacak yer verilmezken, yatacak yer için extra ödemede yapilamayacağı kendi imkanlarimla konaklamam gerektiği söylendi. tabligatı imzalamadim, tebligatın bir fotokopisini istediğimde ise verilmedi ve adrese yeni bir tebligat yapilacağı söylendi.
Çalışma müdürlüğünden bilgi almak için gittiğimde, iş sözleşmemde bole bir madde bulunduğundan dolayi gitmem gerektiği söylendi.
İş kurumundan ise bir görevli, Başka şehire de konaklamanın mumkun olmadığı belirterek, iş kanunun 24 maddesine dayanarak, onlar tebligat çektikten sonra ama iş sözleşemeni feshetmeden önce (tahmini adrese yapilan tebligattan 3-6 gun sonra) sen noter araciligla sözleşmeni fesh edersin dedi. Bu istifa yerine geçmezmis ve issizlik sigortasindan yararlanabilirmişim.
lütfen beni bilgilendirebilir misiniz?