Re: 6136 S.K.na muhalefet
Mesajı yazalı neredeyse bir hafta oldu cevap vermek için gelen giden olmadı. Uzman arkadaşların sanırım işleri çok yoğun ya da uzmanlık alanına göre cevap yazıyorlar sanırım. Çünkü benden sonra yazılan mesajlara bile cevap veriliyor. Ne yapalım, bekleyeceğiz biri gelir diye :(
Merhaba;
Öncelikle geçmiş olsun.
Eğer magdur kendını savcılıga ihbar ederse ve sılahı teslım ettıgı satıcıyla yaptıgı sözleşme belgesiyle basvurursa gözaltına alınır satıcı.Şuan satıcı kadar magdur da suclu konumunda.14 yıl neden herhangı bır kanun mercisine basvurlmadıgı ve haberdar edılmedıgı sorgulanır.14 yıllık surede herhangı bır suc ıslenıp ıslenmedıgıde magdurun buyuk sans sahıbı olmasıdır.
Sonuç ise sılahını kaybettıgını bulurum umıdıyle ugrastıgını bıldırmesı gerekmektedır.
Sayın denizasil. Cevap için teşekkürler. Bahsekonu tabanca taşıma ruhsatlı ve şu ana kadar herhangi bir suça karışmamış ya da ele geçmemiş. Tabancanın sahibinin de ve aracılık edenin de sabıka kaydı yok. Sizce her iki taraf için verilebilecek olası ceza kararı ne olur? Yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Öncelikle geçmiş olsun.
Eğer magdur kendını savcılıga ihbar ederse ve sılahı teslım ettıgı satıcıyla yaptıgı sözleşme belgesiyle basvurursa gözaltına alınır satıcı.Şuan satıcı kadar magdur da suclu konumunda.14 yıl neden herhangı bır kanun mercisine basvurlmadıgı ve haberdar edılmedıgı sorgulanır.14 yıllık surede herhangı bır suc ıslenıp ıslenmedıgıde magdurun buyuk sans sahıbı olmasıdır.
Sonuç ise sılahını kaybettıgını bulurum umıdıyle ugrastıgını bıldırmesı gerekmektedır.
Cevap için teşekkürler. Bahsekonu tabanca taşıma ruhsatlı ve şu ana kadar herhangi bir suça karışmamış ya da ele geçmemiş. Tabancanın sahibinin de ve aracılık edenin de sabıka kaydı yok. Sizce her iki taraf için verilebilecek olası ceza kararı ne olur? Yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
Banada Yardımcı Olursanız Sevineceğim
05,03.2006 tarihinde kurusıkıdan dönme bilya atan bir silahla birini kaza yaraladım. Olay tamami ile kaza ile oldu ve şahitlerimde bu yönde ifade verdiler.
şikayetçi değildi karşıdaki vatandaş ama ben hastane masraflarını ödeyemeyince şikatçi oldu.
Yargılama Sonucunda tck 86/1-3-e maddesinden takdiren 1 yıl hapis cezası
tck 87/1-d maddesinden 3 yıl fakat pişamlıktan 2 yıl 6 ay
ve 6136 13/1 1 yıl hapis cezası aldım
2002 yılında bir kavga sonucu hakkımda açılan davadan para cezası almıştım fakat ertelendi şimdi sanırım onuda yatmam gerekeçek
Yargıtaya başvurdum
bozulma şansı varmı dosyanın emsal kararlar varmıdır
Cevap: Banada Yardımcı Olursanız Sevineceğim
Tabanca devri oyun değildir.Kişi prosedüre uymamış ve 14 yıl uykuları kaçmış.
Yanlız benim anlamadığım şu;ruhsatlar 5 yılda bir yenilenir!