Kiracının aidat arttırımından mağduriyeti
merhaba.ben 4 blok 80 dairelik sitede kiracıyım.25-01-2009 günü kat malikleri genel kurul toplantısı yaptılar.35 tl olan aidatı 50 tl ye çıkarmışlar.şimdi.bu aidatı ödeyen bana kiracı olarak hiç sorulmadı.birde arttırım oranı %42 .kat maliklerinin gider aidatını istedikleri gibi arttırma yetkisi varmı.birde yöneticiden aylık gider-gelir listesini her ayın sonunda apartman girişlerine asmasını isteyebilirmiyim.teşekkürler.
Re: Kiracının aidat arttırımından mağduriyeti
Alıntı:
BALKES07 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba.ben 4 blok 80 dairelik sitede kiracıyım.25-01-2009 günü kat malikleri genel kurul toplantısı yaptılar.35 tl olan aidatı 50 tl ye çıkarmışlar.şimdi.bu aidatı ödeyen bana kiracı olarak hiç sorulmadı.birde arttırım oranı %42 .kat maliklerinin gider aidatını istedikleri gibi arttırma yetkisi varmı.birde yöneticiden aylık gider-gelir listesini her ayın sonunda apartman girişlerine asmasını isteyebilirmiyim.teşekkürler.
Merhaba,
Aidatın yüksek olduğunu düşünüyor iseniz ve aidatları siz ödüyorsanız, alınan kararın iptali için dava açabilirsiniz. Ama herkes bu durumdan memnunsa kazanma şansınız az. Ayrıca gelir gider listesini her ay asma zorunluluğu yok, denetçiniz var ise o 3 ayda bir denetler ancak kat malikleirnin salt çoğunluğu isterse her zaman denetleme yapılabilir.
Saygılar
Alıntı:
f_doruk rumuzlu üyeden alıntı
Aidatın yüksek olduğunu düşünüyor iseniz ve aidatları siz ödüyorsanız, alınan kararın iptali için dava açabilirsiniz.
Kiracının böyle bir dava açma yetkisi var mıdır? Dayanağınız nedir?
Adı üstünde "kat malikleri genel kurulu". Karar kat maliklerine tebliğ edilmiştir, itiraz edecek olan da kat maliki olan ev sahibidir.
Alıntı:
BALKES07 rumuzlu üyeden alıntı
Adı üstünde "kat malikleri genel kurulu", kat maliklerinden oluşur.
Ev sahibinize yapılması planlanan harcamalara dair bir tebligat ulaşmıştır, ondan veya yöneticiden bir örneğini talep edebilirsiniz.
Apartmanların ihtiyaçları çok farklı olabiliyor, dönemden döneme ihtiyaca bağlı olarak aidatlar değişebilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Adı üstünde "kat malikleri genel kurulu", kat maliklerinden oluşur.
Ev sahibinize yapılması planlanan harcamalara dair bir tebligat ulaşmıştır, ondan veya yöneticiden bir örneğini talep edebilirsiniz.
Apartmanların ihtiyaçları çok farklı olabiliyor, dönemden döneme ihtiyaca bağlı olarak aidatlar değişebilir.
Merhaba,
Madde 22 - (Değişik fıkra: 13/04/1983 -2814/10 md.) Kat malikinin, 20 nci madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumludur. Ancak, kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira, miktarı ile sınırlı olup, yaptığı ödeme kira borcundan düşülür.
Arkadaşlar eğer bir kişi bir şey ödeme ile sorumlu ise, bu ödemeye istinaden yapılan istemlere karsı da pasif husumet ehliyeti vardır. Bununla ilgili yargıtay kararları var, ama ben de şu anda yok. Yargıtayın kararı olmayan hiç bir konuda yazı yazmadığımı bilin.
Saygılar