Re: Pimapen imara aykırı mı?
Alıntı:
guilty23 rumuzlu üyeden alıntı
Umarım daha önce açılmamıştır aratım bulamadım
dubleks evim var ve son katı pergüle yaptırdım ve etrafını da kapamak istiyorum bi komşum bana pimapen ile kapatırmamın yasak cam balkonun ise serbest oldugu söledi bende biraz araştırma yaptım cam balkon firmalarında imara aykırı degildir die bir özellikde yazıor ama pimapenle ilgili herhangi bir yoruma denk gelmedim
açıkcası pimapen yaptırmak istiorum,ama cam balkon imara aykırı degildir diyolar. şimdiden teşekürler
pergolenin etrafını neyle kapatırsanız kapatın imara aykırı,
ankara bb imar yönetmeliği için bu böyle...
Cevap: Re: Pimapen imara aykırı mı?
Son katı pergole ile kapattım diyorsunuz.
Anladığım kadarıyla kapattığınız yer kat değil teras. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Eğer teras ise pergole ile üstünü kapatmak evin yağmur suyu almasını önlemek, yazın güneş altında oturmamak açısından normal karşılanabilir. Kenarları pimapen veya camlama sistemi ile kapatmanız hem imara aykırı hem de etik değil.
Pimapenciye sordum demişsiniz. Pimapencinin aykırı değil, yaptırabilirsin demesi sizden para kazanması amacıyla olabilir mi?
Pimapenciye sormak yerine bulunduğunuz yerdeki belediyenin ilgili birimine başvurursanız hem daha doğu bilgi alırsınız hem de yapacağınız tadilat için izin almış olursunuz.
Ancak niçin kenarları da kapatmak istiyorsunuz anlamadım? İlave oda ihtiyacınız mı var? Kalabalık bir aile misiniz? Yoksa sadece rant mı sağlamak istiyorsunuz?
Kapattığınız taktirde mağdur edeceğiniz komşunuz var mı?
Ev nasıl planlanıp, inşa edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmez mi?
Eğer ilave oda gerekliyse daha geniş bir ev alabilirdiniz.
Komşularınızın hakkınızda açabileceği davalar nedeniyle ileride yaşayacağınız maddi ve manevi mağduriyetleri düşünerek tadilata başlamanızı tavsiye ederim.
İyi günler.