Mal sahibi '' BOŞ '' olan dükkanın 1 yıllık kirasını istiyor...
Bu konuda bana yardımcı olacak tüm hukuk' cu bay / bayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Konumuza gelince, 01.09.2008 yılında kiralık bir dükkan tutmuştuk 9 - 10 - 11 ayların kirasını verdik mal sahibine 12' ci ayda çıkacagımızı sözlü olarak bildirdik o da kabul etti... ve 25.12.2008 tarihinden dükkanı kapattık ( yalnız boşaltmadık, mal sahibi ile konuşmamızda 1-2 hafta eşyaların kalması için müsade istemiştik ve kabul etmişti ) 18.01.2009 tarihinde dükkanı boşaltmak için geldik ve boşalttık ... ( anahtarı 18.01.2009 tarihine kadar teslim etmemiştik sebebi ise eşyaları almaya geldigimizde kapıyı açmak içindi)
Sonuç olarak ; bizim 2 kira borcumuz vardı yalnız mal sahibi bizden 3 kira istedi ve aramızda sorun çıktı ( ocak ayının kirasınıda istiyordu ) ufak bir munakaşadan sonra eşyaları aldık ve çıktık sözleşmeyi istedik vermedi ve şu sözleri sarfetti ''mahkemede görüşürüz, sizinle 1 yıllık kontratımız var söke söke 1 yılllık kirayı alıcam sizden '' gibi bir tabir kullandı...
Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkürler...
Bu durumda benim ne yapmam gerekiyor ? 1 yılllık kirayı ödemekle yükümlümüyüm ? yoksa 2 aylık kirayı verdigim taktirde ki onuda mal sahibi kabul etmiyor :( bu durumda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen bu konuda bana yardımcı olunuz...
Tekrar teşekkür ederim, sabırla okuyuduğunuz için...
Re: Mal sahibi '' BOŞ '' olan dükkanın 1 yıllık kirasını istiyor...
1 yıllık sözleşme ikinizi de bağlayıcıdır.
Nasıl ki o sizi 1 yıldan önce çıkaramaz, (hatta 1 yıldan sonra da siz istemedikçe çıkarması kolay değil), siz de kira dönemi bitmeden çıkamazsınız. Çıkarsanız mali sorumluluğunu yüklenir, boş kalan ayların kirasını ödemek durumunda kalırsınız.
Dükkan sahibiyle anlaşın. Ödeme yaparken başka borcunuz kalmadığına dair yazılı ibraname alın.
Re: Mal sahibi '' BOŞ '' olan dükkanın 1 yıllık kirasını istiyor...
Kira süresi içerisinde asli ediminiz kira bedelini kiralayana ödemektir. Kira sözleşmenizin süresi 1 yıl ise, bu süre zarfında kira bedelini kiralayana ödemek durumundasınız. Eğer ki kiralananı tahliye ederseniz ve 1 yıl dolmadan kiralanan başka bir kiracıya kiralanırsa, bu aylara ait kira bedelini ödemek zorunda kalmazsınız.