Merhabalar
Eşim 3 gün önce boşanma davası açmış.Bende dava açmayı düşünüyordum.Sormak istediğim: aynı anda iki taraf birbirlerine karşı boşanma davası açabilir mi? Eğer böyle bir durum olursa süreç nasıl işler?
Printable View
Merhabalar
Eşim 3 gün önce boşanma davası açmış.Bende dava açmayı düşünüyordum.Sormak istediğim: aynı anda iki taraf birbirlerine karşı boşanma davası açabilir mi? Eğer böyle bir durum olursa süreç nasıl işler?
Anlaşmazlık halinde ne olacağını sayın godzi anlatmış.
Anlaşmazlık uzun ve yıpratıcı bir boşanma sürecidir.
Bir ihtimal daha var: Evliliğiniz en az bir yıl sürdüyse, boşanma, velayet, nafaka, tazminat ve evliliğin diğer mali sonuçları hakkında anlaşırsınız. İkiniz birlikte mahkemeye çıkıp bu anlaşmanızı sözle tekrar edersiniz, tek celsede boşanırsınız.
madem iki taraf ta boşanmada kararlı o zaman bir protokol hazırlatın ve tek celsede anlaşmalı çekişmeden sessiz sedasız boşanın en sağlıklısı bu.. iddalar la tanıklarla beyanlarla birbirinizi yıpratmak yerine karşılıklı oturup konuşun madem bitmiş iki tarafta birbirinden habersiz dava açma durumuna gelmi.. yazılı olarak istek ve beyanlarınızı protokole dökün.. 1 hafta gibi kısa bir sürede boşanmanız gerçekleşsin.. size küçük bir ayrıntı sunmak istiyorum: protokol ile anlaşmalı boşandıktan hemen sonra sayın hakime temyiz yolu kapalıdır temyize gitmek istemiyorum diye imzalatırsanız karar o imzadan sonra kesinleşmiş oluyor.. unutmayın ki kararın kesinleşmesi de zamana yayıldığı için bu zaman diliminde taraflarda yaşanan sürtüşmeler işi yokuşa sürebiliyor. hakim tarafından imzalanmadığı sürece temyiz yolu açık olduğundan taraflardan biri cayar ve protokole uymaz itiraz ederse anlaşmalı boşanma iptal olup çekimeli boşanmaya dönüşüyor. beni çok değerli bir hakimimiz davadan önce uyarmıştı.. çünkü genede boşanma sürecinde karşı tarafın protokol hazırlanırken dahi itirazları ve işi zorlaştırması kaçınılmaz bir durumdur. kaldıki bazen çevrenin dolduruşuyla sırf çekişmek ve durumu zorlaştırmak adına karara itiraz ettikleride sık yaşanılan bir gerçektir.ben şöyle yaptım mahkeme salonundan çıktım.. ve elimdeki karar yazısını temyiz yolu kapalıdır diyerek davanın hakimine imzalattım.;) herşeyin bitmesi 20 dakika kadar kısa bir süreyi buldu. size de iyi şanslar