-
Senet Ödenmiyor
Merhaba,
30 yıllık bir çalışma ardından emekliye ayrılarak özel bir eğitim kurumunda çalışmaya başladım fakat zamanında maaş ödemedikleri için şirket kaşesiyle verdikleri 2 senet aldım. Birinci senedin üzerinden 1 hafta zaman geçti, şirket sahipleri telefonlarıma cevap vermiyor. Mesaj atarak yazıyorum ona da cevap vermiorlar. Bu durumda sanırım icraya vermekten başka yapabilecek birşeyim kalmadı sizlere 3 sorum var.
1.) Bu senedi avukata verdiğim zaman masrafları da karşı taraftan mı tahsil edilir ?
2.) Bu işlem ne kadar sürer
3.) Elimde 1 hafta sonra ödemesi olan diğer senet için birinci senet sakat olduğu için aynı anda icraya başvurabilirmiyim ?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Senet Ödenmiyor
Birinci sorunuza yanıt,Yapılan icra masrafları ve avukatlık parasının bir bölümünü senetleri işleme koyduğunuz zaman alabilirsiniz.2. sorunuz yapılan işlemlerin icraya verme ve tebligat işlemlerinin süresiyle alakalı yaklaşık bir ay gibi bir süre alacaktır, tebliğ etmeniz ve tebligatın geri dönmesi, 3.olarakta hem zaman hem masraf açısından 2 senedide aynı zamanda işleme koyabilirsiniz, Dikkat etmeniz gereken aldığınız senetlerin senet vasfı taşıyıp taşımadığı yani düzenleme tarihi vb gibi bilgilerin eksiksiz olması gerekmektedir. Bu konuda uzman yardımı almanız en güvenli yol.
-
Re: Senet Ödenmiyor
Merhabalar,
Ben bir üniversite öğrencisiyim.Geçen dönem bir yurtta kalmak için 1 yıllık sözleşme imzaladım,paramı peşin ödedim.Ancak 2. dönem arkadaşlarımla anlaşamadığımdan yurttan ayrılmak istedim.Müdür parayı ödemeyeceğini,ancak yerime kalacak birini bulabilirsem çıkabileceğimi söyledi.Bende yerime birini buldum,yurt müdürü de ikimiz arasında senet imzalatarak paramı ondan alacağımı söyledi.Senetleri imzaladık,anca kız parayı yalnızca 2 ay ödedi,şuanda aylık kiraları ödemiyor.Sanırım bir avukatla görüşüp icraya verebilirim,ancak masrafları çok tutar mı diye merak ediyorum,çünkü alacağım yaklaşık 1 milyar tutarında,ya da başka çözüm var mıdır?
Şimdiden teşekkürler,saygılar