-
Usulsüz Kredi
iyi akşamlar.bir bankadan zor durumda olduğumdan dolayı kredi almak zorunda kaldım.fakat.kredi kartları ve diğer kredi borçlarımdan dolayı krdi başvurularım olumsuz çıktı.bir arkadaşın tavsiyesiyle salak gibi tefecilerin aracılığıyla kredi kredi almak zorunda kaldım.banka müdürü ve veznecide bu işin içindeydi.sonuçta bütün bankalardan olumsuz yanıt aldığım halde bu bankadan kredi verdiler.2 arkadaşıda kefil yaptılar.bu zamana kadar ödemelerim zamanında idi.fakat şu an ödemekte zorlanıyorum.sorum şu olacak.
1-usulsüz verilen krediyle ilgili bir işlem yapabilirmiyim?
2-kaç ay üst üste ödenmediğinde takibe düşer?
3-ödemediğim taktirde kefiller sorunlu olurmu?
şimdiden cevabınız için teşekkür ederim
saygılarımla
-
Re: Usulsüz Kredi
Sorunuz hem tefecilerden kredi aldığınızı ,hemde bankadan aldığınızda bankadakilerinde işin içinde olduğunu söylüyorsunuz. Anlatımınızdanda ben bankadan kredi aldığınızı anlıyorum.Banka size kredi vermiş usülsüzse niye aldınız demezlermi?Genelde 2 ay üst üste ödenmedimi banka ikaz yoluna gider ve kefillerinizde büyük ihtimalle müteselsil kefildirler bu yüzdende borçlardan 1.derecede sorumlular.
-
Tefeciler yüksek tutarlarda kredi çektikleri için, normal vatandaş gidince sana kredi vermeyiz derler, yanında bir tefeciyle gidince hemen verirler, buna ben de birçok kez şahit oldum.
Genel olarak 2 ay ödemeyince ikaz gönderirler, 90. gün halen ödenmemişse icra yoluna giderler.
Kefiller de aynı şekilde sorumludurlar, hatta büyük ihtimal size değil direk olarak kefile icra takibi başlatabilirler, önce bir incelerler kimden daha çabuk alabileceklerse onu icraya verirler, bankacılar işini sağlam yaparlar.
-
cevaplarınız için teşekkür ederim
-
Bankalar sorunlu kredileri yeniden yapılandırıyorlar.Bence bankanıza bunu önerin.Zaten işlerine de gelecektir.