Ödeme taahhüdü imzaladım ama ödeyemeceğim
Merhaba,
İcra memuru ve avukat vekili evime icraya geldiler. 350 tl borcuma karşılık 780 tl taahhüt imzalattılar. 1 hafta süre verdiler. 16 aydır issizim, eşimde çalışmıyor. eşimin ailesinin 700 tl kira gelirini bize yardım için veriyorlar. 425 tl kira ödüyoruz gerisi ile geçinmeye çalışıyoruz. 16 ayda 350 tl ödeyemen birinden 1 haftada 780 tl ödeme beklemek bi tarafa, evimde icraya gelinmesinin verdiği baskıyla taahhütü imzaladım. Kimi yorumlar hapis cezası var kimi yok diyor. Artık işin orasını şu an düşünmüyorum. Aynı tutanağa evde ne var ve yok yazdılar. Ben parayı eş dosttan toplamaya çalışıyorum. Size sorum şu; taahhüt süresi biter bitmez evdeki eşyalarım haciz olurmu? eğer hemen gelmezler ise ne kadar zamanım olur? Lütfen çok karışık hukuki terimlerle cevap vermeyin. Başka zaman olsa belki yorumlayıp anlayabilirim ama işsizlik ve çaresizlik akli dengemi bozdu. Bana insanlık namına bir yol anlatan olursa kendisine duacı olurum.
Satgılarımla,
Re: Ödeme taahhüdü imzaladım ama ödeyemeceğim
İcra kararının 1 yıl geçerliliği vardır,yani 1 yıl içinde herhangi bir gün gelebilirler.
İmzaladığınız taahhütü yerine getirmediğiniz için 3 aya kadar disiplin hapsi cezası alabilirsiniz.
700 ytl için 3 ay yatılmaz git inşaatte çalış öde derim ben.
16 aydır kendine nasıl iş bulamazsın ya, git simit sat ayakkabı boya yani hiç mi elinden bir iş gelmiyor, git amelelik yap dünya hali bu utanılır mı işten? ben 19 yaşında başladım iş hayatına sıfırdan 5 kuruşsuz başladım şuan şükür durumum çok iyi o zamanlar 6.katlara 1ton odun 1 ton kömür çıkardığım bile oldu... yaş 25 şuan yaş 27 de nakdi sermaye hedefim 1 trilyon... hiç bir şekilde lükse kaçma benhala kuru havada yırtık ayakkabılarımı giyiyorum...