Dedemin babasından kalan arazilere sahıbız ama kadastro gecmiş ve tapular dedemin kardeşlerinin ogluna geçmiştir bu aşamada ne yapmalıyız?
Printable View
Dedemin babasından kalan arazilere sahıbız ama kadastro gecmiş ve tapular dedemin kardeşlerinin ogluna geçmiştir bu aşamada ne yapmalıyız?
Kadastro olmasın o
sayın avukatlarım ne olur cevap verin
bu gün nufus dairesine gidecegim nufus kayıt örnegini cıkaracagım
sonra tabuya gidip dedemin arazilerinin arsalarının yerlerine bakacagım
kadastro gectiği için ugraşma diyorsanız ugraşmam ama yardım edin lütfen
mahkeme acarsak avukata ihtiyacımız olacak mı
Sayın avukat abilerim yada kardeşlerim benim durumum çok farklı.şimdi dedemden miraz kalan 32 dönüm tarlamız var ve bu yer hazineyle mahkemelikti
dava sonuçlandı davasonucuna göre ablalrım ve ben mirasçı olduk bamamız öldğü için.fakat 2001 yılında ablamlarla yerler mahkemelik olmasına rağmen noterde biz bir sözleşme hazırladık.ben tapulu yerleri aldım sözleşmeye göre fakat ablamlar bu yerler mahkemelik oldugu için tapularını alamadılar.şimdi mahkeme karar verdi babamın mirasçılarına tapu edilecek diye.tabi buna bende dahilim.şimdi esas soru şu şu an benim belirli bir miktar borcum var maliyeye ve bankaya.şimdi bu yere haciz konulursa muhtemelen ablamlar elindeki sözleşmeyle tarlayı almaya gittiklerinde hacizden veya maliyeye olan borctan dolayı bu yeri üzerlerine alırlarmı yoksa bu borcu ödemek zorundalarmı.borç yeni bir borç sözleşme ise eski 2001de yapılmışgerçek cevabı bilen bir arkadaş mesaj yazarsa cok sevinirim .teşekkürler
Soruyu çok net anlamadım ama şöyle söyleyeyim. Borç kişiseldir, genel olarak sözleşme dışında ancak miras hak ve alacaklarıyla birlikte mirasçılara geçer. Sizin borcunuzdan dolayı ablanızın sahip olduğu mallara haciz uygulanamaz. O arazi üzerindeki sadece sizin payınıza düşen kısımda yada kısım kadar haciz konulabilir.
Kadastro geçti diye uğraşılmaz diye bir şey söz konusu olamaz. Kadastro yapılmış ama yanlış yapılmış, ölçümler hatalı yapılmış, tescilde yanlışlık yapılmış olabilir. Mahkemeden tapunun iptalini ve sizin adınıza tescilini isteyebilirsiniz. Ancak size göre gerçek olan vakıayı ispat etmelisiniz. Avukata ihtiyacınız olup olmadığı tartışılabilir ama bence bir avukata ihtiyacınız vardır.