Re: Kiracıma gelecek haciz
arkadaslar soruma cevap verecek bilgisi olan arkadas yokmu acaba
ilginize tesekkurler hepınızın ben sorumun cevabını buldum.haczetseler bıle karşı ictihatmı ne davası acınca bır sey yapamıyorlarmıs
Kiracınıza haciz geldiği takdirde; her ne kadar kiracınız torna tezgahlarının kendisine ait olmadığını,taşınmaz sahibine yani size ait olduğunu ileri sürse bile bu hacze ve bu menkullerin muhafaza altına alınmasına engel değildir.Bu takdirde sizin izlemeniz gereken hukuki yol; istihkak davası açmaktır.Yani menkullerin; torna tezgahlarının size ait olduğunu kontrattaki demirbaş hanesinde yazılı olduğu gibi size ait olduğunu ileri sürmektir.
İçtihat apayrı bir kavram.:)
İçtihat, yasa tarafından hüküm belirtilmemiş bir konuda, daha önceki bir mahkeme kararının esas alınmasıdır.
Somut olayda mevcut olan anlaşmazlık konusunda, üst mahkemelerin benzer olaylar bakımından verdiği farklı kararlarla ortaya çıkan ve anlaşmazlığı ortadan kaldırmaya yönelik; yetkili üst kurullarca alınan kararlardır. En önemli özelliği, mahkemeleri bağlayıcı nitelikte olmasıdır
oncelıkle cevabın ıcın tesekkur edıyorum efendım.içtıhat davasını kendım acabılırmıyım yoks avukat mı tutmam gerekır.eger avukat tutarsam ve davayı kazanırsam mahkeme masrafları ve avukat masraflarını karsı tarafmı oder