Çekte tutuklama kararı ne kadar sürede çıkar?
Merhaba,
Dışarıda bir kaç çekim var, avukata verilmiş. Tebligat bana ulaşamaz, çünkü ikametgahım başka bir yerde.
Peki bununla ilgili tutuklama kararı ne zaman çıkar? Mahkeme ne kadar sürer? Mahkemenin nerede yapılıp konusunda nasıl bilgiye erişebilirim?
Teşekkür ederim.
Re: Çekte tutuklama kararı ne kadar sürede çıkar?
Sayın ÖZLEM DOĞAN, Tebligat bana ulaşamaz demişsiniz ama tebligat kanununa göre belirttiğiniz son adrese ondada bulunamazsanız 35.maddeye göre tebliğ olur, tebligatın süresine görede hukuki işlemler şekillenir.
Mahkeme kararı verdikten sonra kararın infazı için Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderecektir.:)
teşekkür ederim. peki mahkeme ortalama ne kadar sürmekte? bu süreyi soruyorum çünkü çalışıp bu borcu ödeme niyetindeyim, ne kadar sürem olduğunu bilmek istiyorum.
Alıntı:
ozlemdogan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Dışarıda bir kaç çekim var, avukata verilmiş. Tebligat bana ulaşamaz, çünkü ikametgahım başka bir yerde.
Peki bununla ilgili tutuklama kararı ne zaman çıkar? Mahkeme ne kadar sürer? Mahkemenin nerede yapılıp konusunda nasıl bilgiye erişebilirim?
Teşekkür ederim.
UYAP'a(Ulusal Yargı Ağı Projesi) kendi üzerinize kayıtlı cep telefonundan abone olursanız hakkınızda bir dava açıldığında size yeri ve dosya numarası mesaj olarak mahkemeden çok önce gelir.Bu uygulama şu anda bir çok ilimizde faaliyetde.UYAP'ın internet sitesine girerek bilgi alabilirsiniz.