Re: HP notebook 30 iş günü
Ayrıca kendim de baktım yöetmeliklere ama sanırım bu konularda olan acemiliğimden göremedim. 15 iş gününden sonra talep edilecek aynı özelliklerde ürün ve 30 iş günü sonunda da ürün değişimi ya da para iadesi hakkında bir madde bulamadım. Yasal taleplerimi ilettiğimde böyle bir hakkımın olmadığını söylemelerinden endişeleniyorum. Yazılı olarak nerede geçtiğini bile bilmediğim hakkımını nasıl savunacağım?
Garanti belgesi uygulama esaslarına dair yönetmelikte 6. ve 14. maddede geçiyor.6.maddede garanti ve tamir süresi 14.maddede ise diğer yükümlülükler başlığı altındadır.
Alıntı:
gözderden rumuzlu üyeden alıntı
Garanti belgesi uygulama esaslarına dair yönetmelikte 6. ve 14. maddede geçiyor.6.maddede garanti ve tamir süresi 14.maddede ise diğer yükümlülükler başlığı altındadır.
teşekkür ederim
hekim bilmez çeken bilir atasözüne dayanarak sana şöyle açıklayayım.
Bende vakti zamanında (2 sene önce) bir HP laptop almıştım. Aldıktan 40 gün sonra arızalandı. 10 gün kadar serviste kaldı. Düzelttik demelerinin üzerinde hafta geçmeden aynı arıza tekrarladı. Götürdük (ki en yakın Teknik Servis eve 50 km. kargoda vakit kaybı olmasın diye hafta içi saat: 09:00 - 17:00 arasında işten izin alarak) Biz arızanın kablodan olduğunu düşünmüştük meğer anakart arızalıymış sipariş edelim yurtdışından gelsin takalım düzelecek dediler.
Sonrasında malum 30 iş günü bekledik bilgisayarsız. 31. iş günü HP yi aradım. ÜZgünüz parça hala gelmedi bize adresinizi verin aynı bilgisayardan gönderelim dediler. Ben kabul etmedim. Para iadesi istedim. Çok nazlanmadan kabul ettiler hesap numaramı verdim. Bana paranın tayacağı günü söylediler.Söz verdikleri gün para hesabımdaydı.
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
Bende vakti zamanında (2 sene önce) bir HP laptop almıştım. Aldıktan 40 gün sonra arızalandı. 10 gün kadar serviste kaldı. Düzelttik demelerinin üzerinde hafta geçmeden aynı arıza tekrarladı. Götürdük (ki en yakın Teknik Servis eve 50 km. kargoda vakit kaybı olmasın diye hafta içi saat: 09:00 - 17:00 arasında işten izin alarak) Biz arızanın kablodan olduğunu düşünmüştük meğer anakart arızalıymış sipariş edelim yurtdışından gelsin takalım düzelecek dediler.
Sonrasında malum 30 iş günü bekledik bilgisayarsız. 31. iş günü HP yi aradım. ÜZgünüz parça hala gelmedi bize adresinizi verin aynı bilgisayardan gönderelim dediler. Ben kabul etmedim. Para iadesi istedim. Çok nazlanmadan kabul ettiler hesap numaramı verdim. Bana paranın tayacağı günü söylediler.Söz verdikleri gün para hesabımdaydı.
Tesekkur ederim ilginiz icin. Ben de dun artik dayanamayip hp yi aradim. Ilk aramamda 15 gun dolduguna gore yerine bilgisayar istedigimi soyledim. Onlar da talebimi 72 saat icinde yanitlayacaklarini soylediler. Daha sonra tekrar arayip is gunlerine cumartesi lerin de dahil oldugunu ogrendim. Yarin 31. Is gunu oluyor ve para iadesi talep etmeyi dusunuyorum. Sormak istedigim para iadesi neye gore yapiliyor? Neticede 2006 yilinda alinmis bir bilgisayar ve fatura elimde yok. Ama tabi ki miktari gayet net hatirliyorum.
merhaba 30 iş günü dolduktan sonra nasıl bir talepte bulundunuz.. bunun sonucunda nasıl karşılık verdiler lütfen bizide bilgilendirin zira aynı durumdayız benim 30.günümde 4 gün sonra dolacak.. şimdiden çok teşekkur ederim..
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
Bende aynı durumdayım. 30 iş günü doldu. Yetkili servisi aradım. 72 saat içinde döneceklerini söylediler. Benim sorum, malın ederinin iadesinde o zamanki fiyatının tamamınımı ödüyorlar yoksa belli bir miktarınımı ödüyorlar. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap: HP notebook 30 iş günü
bende yarın garantiye veriyorum bilgisayarımı. tüm haklarımı bilmek istedim bendede ısınma sorunu var ancak yurtta kaldığım için bilgisayarın kumandasını yolluyamıyorum bu bir sorun olurmu 30 gün geçtiğinde hp yi arayıp paramı talep edebiliyormuyum ? yani ne diyorum onlara 30 gün geçti bn paramı istiyorum :d
Cevap: Re: HP notebook 30 iş günü
Alıntı:
bilaltosun rumuzlu üyeden alıntı
Bende aynı durumdayım. 30 iş günü doldu. Yetkili servisi aradım. 72 saat içinde döneceklerini söylediler. Benim sorum, malın ederinin iadesinde o zamanki fiyatının tamamınımı ödüyorlar yoksa belli bir miktarınımı ödüyorlar. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Fatura tutarı ödenir, ödediğiniz TL göz önüne alınır.
30 iş günü 42 gün yapar, iş günlerini sayarken pazarları saymayın:)