Re: Eşim beni istemiyor!?
Boşanma konusunda mutlaka avukatınızdan profesyonel destek almalısınız. Olayın özü yukarıda yazmış olduğunuz kadar kısa olsa da, konunun ayrıntıları, kusur derecesi ve talepler oldukça fazla olacaktır.
Ailenin mahremiyetini korumak, manevi bağımsızlığı korumak ve bir çok hakkın korunması dolayısıyla kayın akrabalar ile aynı evde oturulması, boşanma sebebidir.
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2001/16019
K. 2001/17605
T. 13.12.2001
DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
KARAR : Toplanan delillerle, davalının müstakil ev açmadığı, davacıyı kendi ailesiyle birlikte oturmaya mecbur ettiği, davacının kayınvalidesiyle aralarındaki sürtüşme nedeniyle evi terk ettiği gerçekleşmiştir.
Koca, eşine, haliyle mütenasip müstakil ev açmak zorundadır. Kadının evlenme öncesi, davalının ailesiyle birlikte oturmaya razı olmuş olması, evlilik sonrası davalının ailesinden kaynaklanan huzursuzluklar karşısında, kocayı müstakil ev açma yükümlülüğünden kurtarmaz. O halde davacı ayrı yaşamakta ve nafaka talep etmekte haklıdır. Davacı yararına uygun miktarda nafaka takdiri gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi doğru değildir.
SONUÇ : Hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliğiyle karar verildi. 13.12.2001
Syn.Av.Emrah Yavuzcan Yukarıda yazdıklarına Doğrudur katılıyorum..
Avrupa'ya gelin gitmek için kıyılan nikah ve çıkartılan bir vizeniz var..
Öncelikle; Vize çıkartmak için başvuru yapılırken Eşini yanına götüren kişiden> Aylık geliri,Yıllık gelirini ve Ev açmış olduğunu belgeleyen evrak istenir (yani kalınacak ev/evin kira sözleşmesi) vb,,,şayet istenilen evraklar eksikse zaten Vize verilmez..
Bunun için eşiniz size açmiş olarak gösrediği ev şuan kaldığınız ev olarak kayıt olmuştur. Sizde bunu vize işlerini yaparken imzaladınız (yani kabul ettiniz)
Avrupa ülkesinde bir ev kiralama'nın bedeli yaklaşık (1' milyardan 3' milyara) kadar degişir. Bunun için nikah ne kadarda Türkiyede kıyılmış olsada önemli neden: Erkek/Bayan Sevgilisini veya kız arkadaşını götüre bilmek için; ve vize çıkartmak için bir nevi mecbur nikah/ yapmak zorundadır kalır.,Türkiyedeki kanunlar pek geçerli olmayacak sanırsam veya Türkiye kanununca Erkek suçlu bulundu diyelim Ama bu kararı (Avrupa Ana yasa Mahkemesi bozar)
Ne yapa bilirsiniz > Avrupa kanununca (devamlı oturumunu alamadan)gecinemeyip ayrılacak olan çiftlere (bir yıldan,iki yıla kadar zaman verir) bu süre zaman aşamasında eşler tarafından tekrar birleşme olacakmı diye bakar..
ve zor durumda kalacak bayan olursa ve çocuğuda varsa >Avrupa ülkesinde oturum hakkı talep edebilir..
Kısaca size tavsiyem Ayrılmayı seçim yapmayın,,,Eşinizle,Annesiyle,Babasıyla, konuşun Sorunları çözün anlaşın..İleride belki pişman olacaksınız ayrıldığınıza..(bilinen bir gerçektir şuan çoğu bayan ikinci evlilik yapmasına rağmen ilk eşinden ayrıldığına pişmandır)
Hani derlerya 'yeni bulacağın kişi eskisinden iyimi olacak'
2. Tavsiyem: Biz yapamayacağız kesin ayrılmamız lazım derseniz, Almanyada bir Avukatla görüşün derim.