Erken Boşaltılan Daire İçin Ödediğm Yakıt Bedeli!
Ocak 2009 Yönetim kurulu toplantısında alınan karara binaen;
"KararMaddesi: Aidatlar kat malikleri ve kiracılar için dönem ayırımı yapılmaksızın 12 ay devam edecektir.İster kiracı olsun ister kat maliki bulunduğu bağımsız bölüme girdiği tarihten itibaren aidat ödeyecek, bulunduğu bağımsız bölümü boşaltacak olursa ne zaman boşaltırsa boşaltsın çıkarken alacak talep etmeyecek ve borç bırakmayacaktır..
Kiracıyım 4 ay sonra çıkacağım, Yakıt bedelleri malum kış öncesinden alınmaktadır, yakıt aidatımı düzenli ödüyorum.Yani ben erken çıkarsam benden sonra gelecek olan yeni kiracı benim ödediğim yakıt parası ile ısınmış olacak. Buna yasal olarak nasıl itiraz edebilirim, nereye ve nasıl itiraz başvurusunda bulunabilirm. Yakıt aidatını ödemezsem icra gelir mi?
Re: Erken Boşaltılan Daire İçin Ödediğm Yakıt Bedeli!
Siz de sizden önce oturan kiracının ödediği paralarla ısındınız.
Bir yıl içinde toplanan para, bir senenin yakıt parasıdır.
Eğer siz 1-2-..-5 tam yıl sonunda evden çıkıyorsanız zaten 1-2-..-5 tam yıl için yakıt parası ödediniz.
Eğer siz kira dönemi bitmeden erken çıkıyorsanız, ev sahibi çıkmanızı kabul etmedikçe buna hakkınız yok. Evin boş kalacak aylarının kirasından, aidatından ve yakıt parasından da sorumlu olursunuz.
İtirazınız haklı olmaz. Ödemezseniz icra ile alınır.
Re: Erken Boşaltılan Daire İçin Ödediğm Yakıt Bedeli!
Merhaba.
Depozito iadesi sorunumu ilgili başlık altında paylaşmıştım, burada aidat sorunum hakkında da görüş sormak istiyorum.
Kiracı olduğum ilk yıl yönetim kararı ile her ay eşit miktarda ödenen yakıt aidatı bir yıl sonra (kışın yönetimin kaynak bulmakta zorlanmaması amacı ile) yaz aylarının paylarını kış aylarına (aralık-ocak-şubat ) aktarmak şeklinde değiştirildi. Aralık ve ocak aidatımızı bu artmış hali ile ödedik, sonra evden taşındık ve ev yeniden kiralandı. Şu anda evde oturmayacağımız yaz aylarının aidatını (kısmen) 6 ay öncesinden ödemiş bulunuyoruz, yeni kiracının borcunu önceden biz ödemiş olduk. Bu miktarların iadesi konusunda:
Muhattabımız yönetim midir? (benim düşüncem böyle olduğu yönünde)
Yönetimin yeni kiracı ile anlaşmaya yönlendirmesi durumuna haklı bir dayanakla itiraz edebilir miyiz?
Görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum...Herkese işlerinde kolaylık dilerim.