Dolandırıcıya denk geldim
Selamlar.. Ben netten tanıştığım birine bi ürün alsın diye PTT yoluyla 200TL gönderdim. Fakat adam sahtekar dolandırıcı çıktı. Ürünü aldım kargoya verdim dedi. Msn sohbet görüşmeleri ve bi kaç tane sms var aldım ürünü diye. Kargoya verdiğini de söyledi fakat araştırdım ürün mağazadan bile alınmamış ve kargoda ismime hiç bir kayıt yoktur. Ve artık bu dolandırıcı telefonlarımı açmıyor. Buna nasıl bi şeyler yapmak gerekir? Yargı yolu nedir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar...
Not: Sayın moderatör arkadaşım önceki mesajım için kusura bakma çok stresliyim. Kurallara uyamadım. İyi çalışmalar..
Re: Dolandırıcıya denk geldim..
Gönderdiğiniz parayı geri almak istiyorsanız sebepsiz zenginleşme davası veya icra yoluyla ilamsız takip usulüne başvurulabilir; kişinin cezalandırılmasını istiyorsanız Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunabilirsiniz.
Re: Dolandırıcıya denk geldim
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.
Tabiki de cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü bu konu 200TL konusundan çıkmıştır. Ortada dolandırıcılık gibi bi şey var. Benim elimde olan MSN görüşmeleri ve SMS'ler onun ceza almasında etkisi var mıdır?
İyi çalışmalar..
Re: Dolandırıcıya denk geldim
Adamla tekrar msn'de görüştüm. "Seni mahkemeye vereceğim" diyorum O'da "ver" diyor. "Mahkeme savcılık nereye istersen başvur" diyor. Adam bu işten bi şey çıkmıyacağını adı gibi biliyor. Bende öyle düşünmüyor değilim. Ki bu şahsın sadece adı soyadı belli. Bazen hiç uğraşmayım diyorum ama keriz yerine konmak çok acı koyuyor bana.
Sizden tek istediğim bana nasıl bi davranışta bulunmak gerektiğini söylemeniz.
İyi çalışmalar..