30 gün tamir süresi dolan telefonumu aldım
Servis süresi 30 iş günü dolan telefonumu sony ericsson ben bedel iadesi istediğimi maille belirttiğimden 2 gün sonra gönderdi.Bu gün telefonu geri aldım bedel iadesi istediğime dair tutanak tutturmadım.Bu bana doğan hakları kullanmama engel teşkil eder mi?Elimde ispat aracı olarak sadece son telefonun servise kayıt tarihini ve servisten çıkışını gösteren teslim belgesi var.İlk alım faturası yok bedeli nasıl belirlenir ve belirttiğim belge ispat için yeterli midir?
Re: 30 gün tamir süresi dolan telefonumu aldım
SE'ye gönderdiğim mailde bedel iadesi istediğim yazıodu.Fakat bu isteğim kaale alınmadı.Bu maillerin bi ispat değeri olur mu?Birde tel hala servisten geldiği gibi.Bu aleyhime olan durumu tersine çevirebilir mi?
Servisten telefonu teslim almanız sizin hakkınızı ortadan kaldırmaz, yanlış anlamayın lütfen. 30 günü geçen servis sürecindeki cihaz için bazı seçimlik haklar size zaten tanınmıştır. Tüketici hakem heyetleri ve mahkemeler tüketicinin korunmasına özen gösterir, tüketicinin hakkını korurlar. Ancak yaptığınız başvuruda yada açtığınız davada bir menfaat bulunmalıdır. Siz cihazı almış tahmin ettiğim kadarıyla kullanmaktasınız. Neden cihazı iade etmek istediğiniz sorulabilir. Bu aleyhinize bir durumdur ancak başvurunuz yada davanız lehinize de sonuçlanabilir. Burada e-posta vs önemli değildir, servis formları yeterlidir, zaten gerekli evraklar sizde olmasa da satıcıdan, servisten vs istenecektir.
Telefon servisten gönderildiği gibi ekranı kapalı,daha hiç açılmadı ve programları güncelleştirilmedi.Gerekçe olarak yeni bir telefon edinmem haliyle ikinci bir telefona ihtiyaç duymamam gösterilebilir mi?