Nafaka Arttırımı İçin Mahkeme Açıldı Sonuç Ne Olabilir
31.12.2007 tarihinde anlaşmalı boşandım.
Anlaşma protokolü ile 2001 doğumlu oğlumuzun velayetini annesine verdim. Oğlum için aylık 250TL iştirak nafakası tayin ettik (Anlaşma Protokolünde yazılı) Aralık 2008 tarihinden itibarende mahkemeye başvurmadan karşı tarafdan bir istek gelmeden kendi isteyimle 270TL ödemeye başladım.
Nafaka arttırımı için dava açılmış ve mahkeme Nisan ayında yapılacak. Mahkeme dilekçesinde oğlumun ilköğretim 2 nci sınıfa devam ettiği ve verilen nafakanın (250TL olarak yazılmış) yetersiz olduğu söylenmiş benim maddi sıkıntım olmadığı yazılmış ki (halihazırda devam eden kredi geri ödemelerim boşanmadan önce elden aldığımız cumhuriyet altınları borçlarını ödemeye devam ediyorum) ayrıca annesi sigortalı bir işte çalıştığı halde "Nafakanın dışında hiçbir gelirim yoktur" yazmış. Anne ve babası ile birlikte emekli babasının sahibi olduğu evde beraber yaşamaktalar. "Davalı tek başına yaşamaktadır" yazılmış ki ben boşandığımızdan beri ailemle birlikte babamın evinde yaşamaktayım. Evlendikten sonra da ailemle birlikte eşim ben annem ve babam beraber yaşamaktayız.
Aylık gelirim 1650TL olup halihazırda nafaka ile birlikte toplam bankalara ödediğim borcum 1103TL ayrıca heray elden borçlu olduğum Cumhuriyet aldınları içinde 300TL ödemekteyim.
Sonuç ne olabilir. Mahkeme dilekçesindeki yalan beyanları kanıtlayabilirim.
Yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim
Re: Nafaka Arttırımı İçin Mahkeme Açıldı Sonuç Ne Olabilir
Alıntı:
ayhan_kumas rumuzlu üyeden alıntı
31.12.2007 tarihinde anlaşmalı boşandım.
Anlaşma protokolü ile 2001 doğumlu oğlumuzun velayetini annesine verdim. Oğlum için aylık 250TL iştirak nafakası tayin ettik (Anlaşma Protokolünde yazılı) Aralık 2008 tarihinden itibarende mahkemeye başvurmadan karşı tarafdan bir istek gelmeden kendi isteyimle 270TL ödemeye başladım.
Nafaka arttırımı için dava açılmış ve mahkeme Nisan ayında yapılacak. Mahkeme dilekçesinde oğlumun ilköğretim 2 nci sınıfa devam ettiği ve verilen nafakanın (250TL olarak yazılmış) yetersiz olduğu söylenmiş benim maddi sıkıntım olmadığı yazılmış ki (halihazırda devam eden kredi geri ödemelerim boşanmadan önce elden aldığımız cumhuriyet altınları borçlarını ödemeye devam ediyorum) ayrıca annesi sigortalı bir işte çalıştığı halde "Nafakanın dışında hiçbir gelirim yoktur" yazmış. Anne ve babası ile birlikte emekli babasının sahibi olduğu evde beraber yaşamaktalar. "Davalı tek başına yaşamaktadır" yazılmış ki ben boşandığımızdan beri ailemle birlikte babamın evinde yaşamaktayım. Evlendikten sonra da ailemle birlikte eşim ben annem ve babam beraber yaşamaktayız.
Aylık gelirim 1650TL olup halihazırda nafaka ile birlikte toplam bankalara ödediğim borcum 1103TL ayrıca heray elden borçlu olduğum Cumhuriyet aldınları içinde 300TL ödemekteyim.
Sonuç ne olabilir. Mahkeme dilekçesindeki yalan beyanları kanıtlayabilirim.
Yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim
Nafakanın ne kadar artırımı istenmiş? Makul mü, fahiş mi?
2001 senesinden bu tarihe kadar enflasyon oranına göre arttırım yaparsanız rakam ne olur?
sanırım yanlış anlattım 2001 senesinde oğlum doğdu 31.12.2007 de boşandık o tarihten itibaren anlaşma protokolünde yazılı olan 250TL nafakayı ödedim Aralık 2008'den itibarende kendi isteğimle 270TL ödemeye başladım istenen nafaka ise 500TL
Hakim nafaka artırımını belirlerken sizinde durumunuzu göz önünde bulunduracakatır ve ona göre bir karar verilecekitir.Eski eşinizin mevcut olan gelirleride ispat etmeniz sizin yararınıza olacaktır ve hakim göz önünde bulunduracakatır.Saygılar...
Eski eşimin gelirini belirlemek için sigorta primlerini dökümünü almam yeterli olur mu_? Halihazırda özel bir işyerinde çalışıyor, çalıştığı iş yerinden gelirini gösterir bir belge isteme hakkım varmı_?
Alıntı:
ayhan_kumas rumuzlu üyeden alıntı
Eski eşimin gelirini belirlemek için sigorta primlerini dökümünü almam yeterli olur mu_? Halihazırda özel bir işyerinde çalışıyor, çalıştığı iş yerinden gelirini gösterir bir belge isteme hakkım varmı_?
Öncelikle bu davayı avukatınızla birlikte yürütmenizi öneririm. Bir kere nafaka arttırılması ve miktarı şu an için canınızı yakmasa da ilerliyen yıllarda katlanması ihtimalinini de hesaba katmalısınız.
Delil listesinde eşinizin çalıştığı yeri bildirirseniz, oradan gerekli bilgiler MAHKEMECE istenir. (Aynı şekilde SGK.dan da sigorta primleri istenir).
Bana nafakanın 1 sene içinde 250 den 500'e arttırılması talebi makul gelmedi. TEFE, TÜFE, Enflasyon değerleri ortalaması da düşünüldüğünde (bunları avukatınız rahatlıkla ispat edecektir) istenen rakam önceki nafakaya göre fahiş geldi.