Şehir dışındaki şahitler hakkında
mahkemede hakim şehir dışındaki yakın ilçedeki tanıklarımı oranın aile mahkemesinde dinlenmesini istedi, oysa ben şahitlerimin davaya bakan hakimin önünde konuşmasını istiyorum. Gözlere bakmak kendini ifade etmekte en önemli unsur diye düşünüyorum. Şahitlerimde zaten bunu istiyor. Şahitlerin mahkemede dinlenmesini sağlayabilirmiyim. Cevap evetse bunun usulu nedir ??
Re: Şehir dışındaki şahitler hakkında
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
mahkemede hakim şehir dışındaki yakın ilçedeki tanıklarımı oranın aile mahkemesinde dinlenmesini istedi, oysa ben şahitlerimin davaya bakan hakimin önünde konuşmasını istiyorum. Gözlere bakmak kendini ifade etmekte en önemli unsur diye düşünüyorum. Şahitlerimde zaten bunu istiyor. Şahitlerin mahkemede dinlenmesini sağlayabilirmiyim. Cevap evetse bunun usulu nedir ??
Sizde madem yakın ilçede ifadesi alınacak o şahite soru sormak için avukatınızla beraber o mahkeme günü gidin. Orada hazır bulunun. Buna hakkınız var. Sorularınızı da sorabilirsiniz.
Re: Şehir dışındaki şahitler hakkında
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sizde madem yakın ilçede ifadesi alınacak o şahite soru sormak için avukatınızla beraber o mahkeme günü gidin. Orada hazır bulunun. Buna hakkınız var. Sorularınızı da sorabilirsiniz.
benim asıl amaçladığım şahitlere soru sormak değil. zaten ilçede ifade erecek olan şahitler benim şahitlerim. ikametimiz ilçede idi ancak mahkeme ilde açıldı yani eşimin baba evinin olduğu yerde. benim asıl amaçladığım hakimin kağıt üzerinden duygusuz ifade okumaması için yüz yüze gözlerinin içine bakarak anlatacakları şahitlikler. bu yüzden şahitlerimi mahkemeye getirip orda mahkemeye bakan hakim huzurunda dinltmek. bu mümkünmü acaba bi bilgisi olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum. şahitlerin nöbetçi mahkemede çıkıp ben burada değil asıl mahkemenin görüldüğü yerde konuşmak istiyorum demesi yeterli olurmu?