Enerji Hırsızlığı ve Memuriyet
Forumu bastan sona taradım durumuma eşdeğer bi olaya rastlamadığım için yazma gereği duydum. Zira artık uykularım kaçıyor.
Ben devlet memuru olarak fiilen görevime devam etmekteyim. Ayriyeten kendime bi cep telefon bayisi açmıştım. Memuruyetimden dolayı işyerinde bulunamıyorum. İş yerinde çalışan personelden bi tanesi eletrik sayacına film takmak süretiyle sayacın çalışmasını engellemiş. Ben durumdan daha sonra haberdar oldum. İçinde bulunduğum mali krizden dolayı olaya ses çıkarmadım. En azından elk. ücreti düşük gelsin, zaten iş yerini 1 ay sonra kapatıp tasviye edecem diyerek bunu düşündüm. Ancak sayacı okumaya gelen görevliler sayac üzerinde filim takılı halde görüyolar ve fotoğraflayarak ihbarda bulunuyorlar. Yetkililerde gelerek sayacı söküp tutanak tutuyolar bende imzalıyorum. Sonuçta bana para cezası yazılıyor. Bende pazartesi (02.02.2009 ) para cezasını yatıracam.
Sorunum şu: Mahkemede alacağım ceza ne olursa olsun memuriyetten çıkarılmama sebeb olur mu? ( daha önce forumda incelediğim olaylarda iyihal, vb. durumlar göz önüne alındığında toplamda 6 ay 20 günlük verilen cezalar var.)
Bu işi asıl yapan kişi olayı kendisinin yaptığını itifaf ederse durumda değişme olabilir mi?
Bu olay gerçekten beni çok gerdi ve yıprattı inanmassınız ama 10 günde saçlarımın yarısını ağarttı. Bana bu konuda bi ön bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler....
Re: Enerji Hırsızlığı ve Memuriyet
Bakan çok ama yorum yazan yok galiba !