İftira - yalan ve suç duyurusu
Selam arkadaşlar,
Sorunum eski komşumla ilgili eski komşum site içerisinde sürekli huzursuzluk çıkarıyordu, nihayet geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde site içerisinde başka komşularla kavga ettiler, konu emniyete intikal etti tabii bende tanık sıfatıyla ifade verdim. Daha sonra bu konu ile ilgili kasten basit yaralama eylemlerinden ötürü taraflara dava açılmış bende bu davaya tanık sıfatı ile katıldım.
Bu arada komşum olaydan 20 gün sonra site ile ilgili 22 konudan oluşan bir şikayet dilekçesi ile savcılığa başvurmuş, bu konulardan biri de yukarıda bahsettiğim kavga olayı, fakat bu kavgadan bahsederken benimde kendisine saldırdığımı yazmış savcılık dilekçesine.
Emniyet soruşturmasında benim adımdan hiç bahsetmiyor, mahkemede müşteki-sanık sıfatı ile verdiği ifadesinde de hiç benden bahsetmiyor,ben tanık olarak dinlendiğimde tanık beyanlarına karşı diyecekleri hakim tarafından soruldu herhangibir diyeceğim yoktur dedi. Yani kendi ifadeleri ile de benim bu olayla ilgim olmadığını kabul ediyor.
Bu durum karşısında olaydan 20 gün sonra savcılığa verdiği dilekçede saldırı olayında benimde kendisine saldırdığımı iddia etmesi herhangibir suç teşkil eder mi? Bana bu durumda dava açma hakkı doğar mı? tazminat ya da ceza davası açabilir miyim?
Öneri ve görüşleriniz için teşekkürler
Re: iftira- yalan suç duyurusu
Selam arkadaşlar sanırım kimse benim olayımla ilgilenmek istemiyor, :)