Tazminat alma hakkım var mı?
Daha önce çalıştığım işyerinden çıkmak istediğimde patronum çıkma isteğimi reddetti.Ailevi sorunlar yüzünden çıkmak zorunda olduğum için o halde ben ücretsiz izine çıkmak istiyorum dedim.Bana tamam dediler ancak hiç bir belge falan imzalamadım.4 ay uzak kaldım işyerinden.4 ay sonra yeniden işe başladım aynı yerde.Sonradan öğrendimki ben çıktıktan sonra ssk ya çıkışımı vermişler,başladığımda tekrar giriş yapmışlar.Şu an patronum vefat etti yerine başkası geldi.Aynı işte devam ediyorum.İşten çıkarılırsam tazmitanımı ilk işe giriş tarihimdenmi yoksa ikinci giriş tarihinden itibarenmi alırım.Nasıl hakkımı arayabilirim.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılarımla...
Re: tazminat alma hakkım varmı
İkinci girişinden itibaren olur. İlk seferde izne ayrılırken izin tutanağı, çizelgesi her neyse imzalamadığın için seni işten mazeretsiz uzak kalmaktan dolayı işten haklı sebeple çıkarmışlar.
Re: tazminat alma hakkım varmı
Alıntı:
trex rumuzlu üyeden alıntı
İlk seferde izne ayrılırken izin tutanağı, çizelgesi her neyse imzalamadığın için seni işten mazeretsiz uzak kalmaktan dolayı işten haklı sebeple çıkarmışlar.
Ortada ücretsiz izin uygulaması bulunduğundan söylediklerinizin aksi ispatlandığı takdirde ilk giriş tarihinden itibaren işlem yapılır.
Re: Tazminat alma hakkım var mı?
aynı yerde çalıştığımdan dolayı evrakları araştırma fırsatım oldu.çıkışımı verirken hiç bir sebep belirtmeden iş akdinin feshine karar vermişler.Başka hiç bir sebep veya evrak yok ortada sadece çıkışım var ssk da.