Faturası olmayan sanal hizmetlerin satışı
Merhaba,
Arama sonucunda bazi basliklara rastladim fakat sorumun cevabini bulamadim.
Yurt disindan cesitli hizmetler alip kendi bu hizmetleri kullanarak ihtiyaci olan kisi ya da kuruluslara hizmet sunmaktayim. Kisaca alan adlari ve kiralik sunucu/barindirma hizmetleri diyebiliriz.
Sorum su; islemlerim tamamlandiginda ve vergi mukellefi oldugumda yurt disindan aldigim hizmetleri ne olarak ve nasil gostermeliyim ki bu hizmetleri satabileyim ?
Muhasebecimden aldigim bilgiye gore bir urun girisi olmali ki urun cikisi da olabilsin fakat bu konuda her ikimizin de fazlasiyla kafasi karismis durumda.
Yardimci olabilirseniz cok sevinecegim.
Re: Faturası olmayan sanal hizmetlerin satışı
Alıntı:
zpnd rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Yurt disindan cesitli hizmetler alip kendi bu hizmetleri kullanarak ihtiyaci olan kisi ya da kuruluslara hizmet sunmaktayim. Kisaca alan adlari ve kiralik sunucu/barindirma hizmetleri diyebiliriz.
Sorum su; islemlerim tamamlandiginda ve vergi mukellefi oldugumda yurt disindan aldigim hizmetleri ne olarak ve nasil gostermeliyim ki bu hizmetleri satabileyim ?
Muhasebecimden aldigim bilgiye gore bir urun girisi olmali ki urun cikisi da olabilsin fakat bu konuda her ikimizin de fazlasiyla kafasi karismis durumda.
Vergi mükellefi olduğunda şirket hesabından veya şirket kredi kartından yurtdışına yapılan ödeme zaten bir ürün girişi olduğunu göstermektedir. Ben tam detaylı bilmesem de muhasebecim şirket hesaplarındaki yurtdışındaki firmalara ödemeleri dekontları ile faturadan düşebiliyor.
Alıntı:
GormYa rumuzlu üyeden alıntı
Vergi mükellefi olduğunda şirket hesabından veya şirket kredi kartından yurtdışına yapılan ödeme zaten bir ürün girişi olduğunu göstermektedir. Ben tam detaylı bilmesem de muhasebecim şirket hesaplarındaki yurtdışındaki firmalara ödemeleri dekontları ile faturadan düşebiliyor.
Yurtdışından Mal veya hizmet aldıgınız kuruluş size fatura düzenlemek zorunda. Mal veya Hizmet faturası (KDV siz) sizde bu fatura ile ilgili stopajı kendi vergi dairenize ödeyerek faturayı kayıtlarınıza alabilirsiniz. Sadece dekont yeterli olmaz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Alıntı:
zpnd rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Muhasebeciniz mal alımı ile hizmet alımını karıştırıyor.
Mal alımında elbette giriş olmadan çıkış olmaz. Almadığınız malı satamazsınız. Hizmette böyle bir şart yok. Hizmeti kendiniz vermişde olabilirsiniz. Bu durumda hizmet girişi diye birşey olmaz. Yurtdışın Türkiyede binlerce firma mal ve hizmet alıyor ve hepside yurtdışındaki firmadan aldıkları mal veya hizmet faturalarını rahatlıkla kullanabiliyor. Sizin durumunuzun da özellik arzeden bir yönü yok.