Emeklilik onayı izinde zorla tebliğ ettirilir mi?
Devlet memuruyum 30 aralık 2008 de emekliliğimi doldurdum Ancak emeklilik ikramiyesinin belirlenmesinde baz alınan kıdem yılım 26 şubatta doluyor Dolayısiyle emekli ikramiyemi 1000 küsür tl fazla alacağımdan dolayı bende 29 ocaktan geçerli olmak üzere 30 gün yıllık izin aldım Ancak müdür "sana bu izni veririm ama emeklilik dilekçesini ver ben seni bu iznin sonunda yani 2 mart 2009 tarihinde emeklilik onayını tebliğ ettiririm dedi ve bende emeklilik dilekçesini verdim. Ama benim içime bir kuşku düştü Şimdi sorularım şöyle
1-2 mart 2009 a kadar yıllık izinli olmama rağmen emeklilik onayımı tebliğ edebilirlermi böyle bir yasal hakları varmı ?
2-Diyelimki emeklilik onayım 10 marttan önce gelirse ve idarem beni emeklilik onayımı tebliğ etmeye zorlayabilirmi Yoksa bunu istediğim zaman tebliğ etmek benim elimdemi veya gelen emeklilik onayının tebliğ edilmesinde belirli ve zorunlu bir süre varmı ?
Benim tek amacım kıdem yılımı dolduracağım 26 şubat 2009 tarihinden sonra emeklilik onayını tebliğ etmem Bilgisi olan arkadaşlar varsa bir açıklarsa çok sevineceğim
Re: Emeklilik onayı izinde zorla tebliğ ettirilir mi?
Memurlara izin verilmesi amirin takdirinde ise de, amir, bu takdir hakkını "emeklilik dilekçesi verirsen vs." gibi, şartlar ileri sürerek kullanamaz...
İzin onaylandıysa, siz de verdiğiniz emeklilik dilekçesinden vazgeçebilirsiniz veya yeni bir dilekçeyle 10 Mart 2009 tarihi itibarıyla emekliye sevkedilmenizi isteyebilirsiniz.
Tabii, buna karşılık amiriniz de, "acil hizmet ihtiyacı" filan gibi bir gerekçe uydurup, izninizi iptal edip, sizi göreve davet edebilir. Böyle bir ihtimale karşı da tedbirli olmanız uygun olur.
Re: Emeklilik onayı izinde zorla tebliğ ettirilir mi?
Sevgili arkadaşım önce duyarlılık gösterip konuma mesaj yazdığınız için teşekkür ederim Yazdıklarınıza aynen katılıyorum Hele hele en son parağrafınıza katılmamak mümkün değil Ben en iyisi izinde bana emekliliğimi tebliğ etmeye kalkarlarsa tebliğ etmiyeyim Bu daha yasal olur diye düşünüyorum Ama yine başka arkadaşlarda yorum getirirse bir fikrimiz olur Yinede size Tekrar tekrar teşekkür ederim size