-
Reddi miras şansı
merhablar babamı 2007 yılı nisan ayında kaybettim.Babamın kefilliğinden dolayı icra geldi.Üstünden bu kadar zaman geçmesine rağmen terekenın borca batıklığından dolayı reddi miras yapma şansımız varmıdır.Şimdiden okuyan ve ilginen herkese teşekkürler.
-
Re: reddi miras şansı
-
Re: Reddi miras şansı
çok teşekkürler.Avukatım bu konuyu araştırıyo ama biçıkış olmalı dıyorum.Çünkü bu 3. artık bunu ödeme ımkanımız yok.Diğerlerini kredi çekerek ödedık ama bunun için artık ödeme gücümüz kalmadı.Ödeme taraftarıydık fakat diğer kefillerde vefat etmiş olduğundan dolayı çocukları reddi miras yapınca hepsi bize kaldı.Bi çıkış olmaması çok kötü.Yinede ilginize teşekkürler Mehmet Bey.
-
Re: Reddi miras şansı
Hem ayrıca diğer kefıllerden biri babamdan 50gün sonra vefat etmesıne rağmen ailesi şu anda reddi miras yaptı.Bu nasıl oluyor...Birde babamızdan bizlere hiçbir mal varlığı kalmadı.Sadece çok eski bir kamyonu vardı onuda noter huzurunda sattık.Kamyonun satışından elimize geçen parnın üzerine 250tl daha loyarak malıyeye borcunu ödedik.Babamızdan kalan ve hiçbir bilgimiz olmayan 45.000tl lik kefil ve kredi borçlarını ödedik.Ama son gelenı ödeyemıyoruz.Dediğim gibi ödeme taraftarıyız fakat tek başımıza değil ortaklaşa ödemek için diğer kefıller ve mirascılarıyla görüştük.Ama hepsi bi yolunu bulmuşlar.Şu an annemın üzerine olan evımıze vede maaşlarımıza haciz gelmış durumda.Avukatım konuyu araştırmak için zaman istedi.Fakat geç kalmaktan korkuyorum.Hukuken yapabılecek yada avukatıma şurda bi çıkış var diyebileceğim hiç bir şey yok muuu.