İfade verme süresi nedir?
Karakoldan cuma günü ifade vermem için bir kağıt geldi. Gelen kağıdın üzerinde ne tarih ne de dosya numarası var.
Aynı gün, karakolda ifade vermek istemediğim için savcılığa gittim, savcı bu hafta izinliymiş. Karakola gidin dediler, gitmedim.
Aslında merak ettiğim şey şu; bugün günlerden perşembe ve yarın kağıt geleli tam bir hafta olacak. Savcının izinden dönmesini bekleyip ona ifade verebilir miyim? Yani önümüzdeki pazartesi ifade vermeye gitsem geçmi olur. Suçlu duruma düşmek istemiyorum. İfade verme süresi nedir?
Bilgi veren olursa çok sevinirim..
Re: İfade verme süresi nedir?
aslında konu güzel ve ilgi çekici,
bilinen usul bir konudan dolayı savcı veya mahkeme bir şahısın ifadesi alınması için karakola yazı yazar,
karakol kişiyi bulur ve çağırır,
kişi karakol yerine savcılığa gidip ifade verebilirmi?
tabi bunun için karakolun hangi dava ve hangi mahkemeden dolayı, neden ifadeye çağırdığını bilmek lazım, yazılı tebliğ gelmişse bu bilgiye ulaşmış olursun ama sözlü çağrı durumunda ne yapmak lazım ?
avukatsız ve avukatla ifade vermeye gitmede durumlar nedir ?
dedim ya konu güzel, biraz tartışalım bence, bu konuda aydınlansak fena olmaz.
hukuksal sorunların başlangıc noktası bu ilk aranma ve ifade aşaması değilmi zaten.
:)
Re: İfade verme süresi nedir?
Alıntı:
havin_ka rumuzlu üyeden alıntı
Karakoldan cuma günü ifade vermem için bir kağıt geldi. Gelen kağıdın üzerinde ne tarih ne de dosya numarası var.
Aynı gün, karakolda ifade vermek istemediğim için savcılığa gittim, savcı bu hafta izinliymiş. Karakola gidin dediler, gitmedim.
Aslında merak ettiğim şey şu; bugün günlerden perşembe ve yarın kağıt geleli tam bir hafta olacak. Savcının izinden dönmesini bekleyip ona ifade verebilir miyim? Yani önümüzdeki pazartesi ifade vermeye gitsem geçmi olur. Suçlu duruma düşmek istemiyorum. İfade verme süresi nedir?
Bilgi veren olursa çok sevinirim..
Sayın havin,
Karakoldan gelen çağrı kağıdında tarih ve dosya numarası yoksa savcılığa ne diye gittiniz ki?Siz önce karakola gidin bence.Hakkınızda yapılmış olan şikayet karakola yapılmış olabilir.Şikayetin ille de savcılığa yapılma gibi bir zorunluluğu yok.Karakol sizinde ifadenizi alıp savcılığa gönderecektir.O zaman dosya numaranızıda öğrenirsiniz.