Avukat Topluluk Sigortası
17.12.2008 tarihinde avukatlık ruhsatnamemi aldım.ancak ruhsatnamede 12.11.2008 günlü...... verilmiştir yazıyor.7.1.2009 da da vergi mükellefi oldum.şimdi avukatların zorunlu olduğunu bildiğim topluluk sigortası primlerimi ödemek istiyorum ama muhatabı bulamadım.ankara barosu size SGK dan yazı gelecek ama takip edin gelmeyebilir prim borcunuz cezalanır dedi.SGK ya gittim bizim bi bilgimiz yok diye 3 farklı birimine gönderdiler sonuç yok.en son SGK ya bağlı olduğum vergi dairesinden yazı gideceğini sonra bana SGK dan yazı geleceğini öğrendim.vergi dairesi biz hiçbiyere yazı yazmıyoruz dediler bana mükellefiyet durumumu gösteren bi belge verip Bağkur a gideceksiniz dediler.
benimle birlikte ruhsatını alan arkadaşlarımdan bazısı bağkurlu olmuş.topluluk sigortası priminden haberleri yok.ama başka arkadaşlarım artık topluluk sigortası da sağlığı kapsıyor bağkurlu olma dedi.tamamen kafam karıştı benim durumumda olan yada bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin..dairelerdeki memurların hiçbişieyden haberi yok sadece sağa sola göndermeyi biliyorlar..
Re: avukat topluluk sigortası
Artık topluluk sigortası kalktı; 5510 s. Kanun m.4/b-1 .li olduk diye biliyorum.
01.10.2008 tarihinden sonra ilk kez vergi kaydı yaptıranların, SGK bildirimlerinin de vergi dairelerince yapılacağını duymuştum, ancak yanılıyor olabilirm.
İstanbul Barosu'nun web sitesinde bir duyuru(veya haber) vardı, bir bakın derim.
Re: Avukat Topluluk Sigortası
evet bende şimdi biraz araştırdım.verdi daireleri bildirim yapıyormuş ama bugün vergi dairesine de gittim sgk ya bildirim yapmanız gerekiyormuş diye biz yapmıyoruz dediler.elimde bi belde verip( vergi mükellefi olduğuma dair) bunu bağkura götürceksin dediler..üfff bu devlet dairelerindeki memurlarda işimi bilmiyor yoksa iştenmi kaçıyor anlamadım ben..