Re: boşanma davasıyla ilgili
Alıntı:
mskocabay rumuzlu üyeden alıntı
eşime boşanma davası açtım. tanık listesi sunmam için kısa bir sürem var. ikametimiz istdaydı fakat ben memeleketim ankarada açtım davayı ve burada görülüyor. benim sorum şu olacak. ben istdan kimseyi getiremem.acaba dilekçemde belirtsem istdaki adresimdeki komşulardan durumumuzla ilgili bir soruşturma yapılabilirmi. çünkü tüm komşularımız şiddetli geçimsizliğimize şahitti
bir diğer konusu evcil hayvanımız vardı. karnesi benim üzerimeydi ve beraber bakıyorduk. eşimden köpeği istedim göndermiyor bunun için de bir şey yapabilirmiyiz?
tşkler
İyi günler öncelikle.
Başka ilden şahit mahkemeye sunmak istiyorsunuz anladığım kadarı ile.
Bu durumun aynısı yakınımda da var. O yüzden bilgim olduğu için cevap vereyim.
Evet başka ildeki komşularınızı şahit gösterebilirsiniz. İllaki Ankara'daki duruşmaya gelmeleri gerekmiyor.
Sizin yapmanız gereken şu:
Şahitlik yapacak kişilerin isimlerini vereceksiniz. Gerekli parayı da yatıracaksınız. İstanbul'da olan şahitlerinize bulundukları en yakın aile mahkemesine Ankara'dan talimat gidecek. Oradaki aile mahkemesi şahitlerinizi çağırıp dinleyecek ve tutunaklara geçecek.
Hatta geçenlerde bu konu ile ilgili bir bilgi de öğrendim. Bu konu ile ilgili soru sormuştum. Linki tıklayarak okumanızı tavsiye ediyorum. Diğer konu hakkında bilgim yok.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=51398