Limited şirket karar defterinde alınmış karar?
04.12.08 te 2002 den beri ortak olduğun şirketten noterden yaptığım satış ticaret sicilden aldığım onay ile ayrıldım.
ozaman kadar da ilk defa karar defterini elime alıp incelme fırsatı buldum.çünkü defter hep şirket mdüründeydi.
defeterde şöyle bir karar gördüm paylaşıyorum:
KARAR SIRA NO:2006/4
KARAR TARİHİ:29.12.2006
BULUNANLAR:
X(%20,2 aynı zamanda şirket müdürü) - Y (%40 aynı zamanda müdürün eşi)- Z (%24,75) - Q(%5) - W(% 5) - £(%5) HİSSE DAĞILIMLI ORTAKLAR.
KARAR:2006 YILI ZARARININ ORTAKLARCA KARŞILANMASI,
KARAR METNİ:
ÖZEL xxxxxxxxxxx LTD.ŞİRKETİMİZİN 2006 daki faaliyetleri sırasında yapılan genel yönetim ve hizmet üretim giderlerimizden 78.858,81 ytl lik kısmının ŞİRKET ORTAKLARI X VE Y 'nim hesaplarına borç kaydı verilmek suretiyle karşılanmasına,bu konuyla ilgili muhasebeye gerekli talimatların verilerek şirket kar/zarar durumunun bu şekilde tespit edilmesinin sağlanmasına toplantıya katılan ortaklar tarafından oybirliği ile karar verilmiştir.
ORTAKLAR KURULU
X Y Z(TOPLANTIYA KATILMADI) Q(TOPLANTIYA KATILMADI)
W(TOPLANTIYA KATILMADI) £(TOPLANTIYA KATILMADI)
şimdi sorum şu burda ne yaplmak istenmiş,2 kişinin aldığı bu karar geçerli ve yeterlimidir.
karar noterden tastik edilmemiş henüz,geçmiş tarihli onay yapılmaz lakin yeni yapılan bu karar beni etkiler mi çünkü ben şuan şirket ortağı değilim.
Re: Limited şirket karar defterinde alınmış karar?
Alıntı:
sophist rumuzlu üyeden alıntı
04.12.08 te 2002 den beri ortak olduğun şirketten noterden yaptığım satış ticaret sicilden aldığım onay ile ayrıldım.
ozaman kadar da ilk defa karar defterini elime alıp incelme fırsatı buldum.çünkü defter hep şirket mdüründeydi.
defeterde şöyle bir karar gördüm paylaşıyorum:
KARAR SIRA NO:2006/4
KARAR TARİHİ:29.12.2006
BULUNANLAR:
X(%20,2 aynı zamanda şirket müdürü) - Y (%40 aynı zamanda müdürün eşi)- Z (%24,75) - Q(%5) - W(% 5) - £(%5) HİSSE DAĞILIMLI ORTAKLAR.
KARAR:2006 YILI ZARARININ ORTAKLARCA KARŞILANMASI,
KARAR METNİ:
ÖZEL xxxxxxxxxxx LTD.ŞİRKETİMİZİN 2006 daki faaliyetleri sırasında yapılan genel yönetim ve hizmet üretim giderlerimizden 78.858,81 ytl lik kısmının ŞİRKET ORTAKLARI X VE Y 'nim hesaplarına borç kaydı verilmek suretiyle karşılanmasına,bu konuyla ilgili muhasebeye gerekli talimatların verilerek şirket kar/zarar durumunun bu şekilde tespit edilmesinin sağlanmasına toplantıya katılan ortaklar tarafından oybirliği ile karar verilmiştir.
ORTAKLAR KURULU
X Y Z(TOPLANTIYA KATILMADI) Q(TOPLANTIYA KATILMADI)
W(TOPLANTIYA KATILMADI) £(TOPLANTIYA KATILMADI)
şimdi sorum şu burda ne yaplmak istenmiş,2 kişinin aldığı bu karar geçerli ve yeterlimidir.
karar noterden tastik edilmemiş henüz,geçmiş tarihli onay yapılmaz lakin yeni yapılan bu karar beni etkiler mi çünkü ben şuan şirket ortağı değilim.
Yapılan işlem sadece bilançolarda zararın gözükmesini engellemek için yapılmıştır. Ayrıca şirketin özkaynaklarının biraz daha güçlü görünmesini sağlamaya yönelik bir formalitedir. Burada eğer siz X veya Y değilseniz sizin için bir mahsuru yoktur. Şirketin zararı X ve Y nin alacaklarından düşülmüştür. Yani zarar onlar tarafından ödenmiştir. Bu kararın notere onaylatılması gerekmez. Ayrıca özel bir karar olmadığı için ortakların sayı ve sermaye çoğunluğu yeterlidir. Tabi burada sadece iki kişinin imzası bu kararı geçerli kılmaz. Fakat kimsenin de bu duruma itiraz edeceğini sanmam.
Selçuk Gülten
S.M.Mali Müşavir