Re: nafaka arttırım davası.
Alıntı:
goktug_x3x rumuzlu üyeden alıntı
eski eşimden 99 senesinde ayrıldım. iki çocuğuma 60ar ytl bağlandı . davadan beri yaklaşık 5 sene nafaak ödemedi buda yaklaşık 7bin tl yapıyor şimdi dava açsam paranın ne kadarını alabilirim ve nafaka arttırım davası açsam ne kadar gelir çocuk başına. eşimin geliri aylık 5bin tl civarı . teşekkürler.
Offff offfff diyorum. Böyle şeyler okudukça hiç hoşuma gitmiyor.
Hoşuma gitmedi çünkü 5 sene çocuklarına nafaka ödemeyen baba, çocuklarını da mı görmedi diye düşünüyorum. Neyse sorunuza cevap vermeye çalışayım.
Son 5 senedir nafaka ödemedi diyorsunuz sanırım.
Az önce sorduğunuz soru ile alakalı internette araştırma yaptım.
Linki tıklayıp okumanızı istiyorum.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32991
Re: Nafaka arttırım davası
teşekkürler yanıtlarıınz için. bir oğlum 18 yaşında diğeri 15 , okuyolar acaba ne kadar olur peki nafaka arttırma davası açsak? teşekkürler
Re: Nafaka arttırım davası
teşekkürler yanıtlarıınz için. bir oğlum 18 yaşında diğeri 15 , okuyolar acaba ne kadar olur peki nafaka arttırma davası açsak? teşekkürler
Tabiki açabilirsiniz.
lÜTFEN YARDIMCI OLUNNNN!!!
Eşimden 2004 yılında boşandım. Ozaman 3yaşında olan oğlum için 50tl nafaka bağlanmıştı. 2yıl nafakayı ödedi. sonra ben yeni bi evlilik yapınca oğlumu babasına verdim. Verince icradan dava düştü. Oğluma iyi bakmadıkları için 3-4ay sonra geri aldım. Bu yüzden evliliğimde sorunlar çıktı ve ayrılıyorum mahkemedeyiz. Şimdi oğlumun velayeti bende ve nafaka davasını canlandırmak istiyorum mümkün mü? ve nafakayı arttırmak mümkün mü? Avukata verecek maddi gücüm dü yok. Bu davayı avukatsız nasıl yürütebilirim?
Re: lÜTFEN YARDIMCI OLUNNNN!!!
Alıntı:
ZEYNEB68 rumuzlu üyeden alıntı
Eşimden 2004 yılında boşandım. Ozaman 3yaşında olan oğlum için 50tl nafaka bağlanmıştı. 2yıl nafakayı ödedi. sonra ben yeni bi evlilik yapınca oğlumu babasına verdim. Verince icradan dava düştü. Oğluma iyi bakmadıkları için 3-4ay sonra geri aldım. Bu yüzden evliliğimde sorunlar çıktı ve ayrılıyorum mahkemedeyiz. Şimdi oğlumun velayeti bende ve nafaka davasını canlandırmak istiyorum mümkün mü? ve nafakayı arttırmak mümkün mü? Avukata verecek maddi gücüm dü yok. Bu davayı avukatsız nasıl yürütebilirim?
Avukat tutacak maddi gücünüz yoksa oturduğunuz mahalle muhtarından fakirlik belgesi ile bulunduğunuz il(ya da ilçedeki) baroya bu belge ile gidip, maddi durumunuzun olmaması sebebi ile avukat istediğinizi beyan edin. Yeterli.