Site yönetiminden ayrılabilir miyiz?
sayın hukuk net üyesi hukukculardan bir konuda bilgi almak istiyorum. ben bir toki konutları sitesinde oturmaktayım. sitemizin yönetimi TOKİ tarafından tayin edilen bir özel site yönetim şirketi tarafından yönetilmektedir. site yönetiminden ve çalişmalarından memnun değilim. yönetim 2.yılınındada yönetime devam ediryor. bize evler teslim edildiğinde 1 yıllık geçici yönetim denmişti. 2. yıl başladı bizlere sorulmadan yine aynı şirket yönetime devam ediyor. sene sonunda site yönetimi toplantısı yapılarak bizlere gelir gider durumu ve yapılacak işler hakkında bilği verilmesi gerekmezmiydi. ayrıca biz site sakinlerinin site yönetiminden ayrılıp blok yönetimine geçme hakkımız varmı bu konularda beni bilgilendiriseniz memnun olurum . saygılarımla Mehmet ali Söğüt
Re: Site yönetiminden ayrılabilir miyiz?
1. hemen tüm bloklardan birer tane blok yöneticisi seçin ve toplu yapı temsilciler kurulunu oluşturun hiç vakit kaybetmeyin yoksa daha da soyulacaksınız .
2. kanun sizden yana toki ile moki ile bir alakası yok kendi başınızın çaresine bakın aynı süreçten bizde geçtik bizide geçici yönetim 1 yıl sömürdü . sonunda seçim yapmak zorunda kaldılar. toplu yapı temsilciler kurulunun oluşmasından sonra TOKİ 'den SİTE YÖNETİMLERİ ŞUBE MÜDÜRÜNÜ arayın ve biz kardeşim bir yıllık süreyi doldurduk gerekli şartlar oluştu KMK 'ya göre artık seçimle iş başına gelen bir yönetim istiyoruz diye baskı yapın ...yoksa ilerde başınızı çok daha duvarlara vurursunuz..
Hayır efendim. Önce tapudan yönetim planınızı edinin. Yönetim planında ne diyorsa odur. Daireyi sonradan da alsanız o yönetim planı ile bağlısınız. Öyle kafanıza göre blok yönetimi oluşturamazsınız, oluştursanız da yasal olmaz.
tapuda onaylanmış bir yönetim planı yoksa ne yapacak arkadaşlar
Alıntı:
fth1 rumuzlu üyeden alıntı
tapuda onaylanmış bir yönetim planı yoksa ne yapacak arkadaşlar
Merhaba,
Şu toki nedir işleyişleri nasıldır hiç anlayamadım. Kat Mülkiyeti varsa onlar nasıl yönetiyor. Kim firmalara devir yapıyor. >Asıl olan kat maliklerinin kararlarıdır.
Sonuçta kat mülkiyeti olsa bile, özel mülkiyettir. KMK ' da yazılı.
Saygılar
arkadaşım ben şuan tokinin yapımını tamamladığı ve kat maliklerine teslimatını yaptığı bir sitede yön.kur.bşk yım bizde buraya ilk geldiğimizde tokinin gönderdiği Boğaziçi a.ş site yönetini yürütüyordu ama basınıda devreye sokarak kendilerini istemediğimizi beyan ettik ve buradaki diğer arkadaşın dediği gibi hemen blok temsilcilerimi seçtik ve noterden onaylattık,dolayısı ile seçim yapıldı ve burada oturanlar yani ben ve arkadaşlarım seçimi kazandık ve görevimize başladık eylül ayından beri düzenli bir şekilde yönetimimizi biz devam ettiriyoruz,ayrıca tapuya gitmenize gerek yok Tokinin bütün konutlarında aynı plan geçerli farklı bişey yok tapuya gitmeden tokiden veya bendende bu planı alabilirsiniz görüşmek üzere....
Cevap: Re: Site yönetiminden ayrılabilir miyiz?
sayın maydanoz06 rumuzlu arkadaşım, planı bana yollayabilirmisiniz mailimi pm ile atıyorum ilgilenirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler