Yeni yönetmeliklerin yürürlüğe giriş tarihi
sayın site yetkilisi,
ben serbest dişhekimliği yapıyorum geçenlerde sağlık bakanlığı diş hekimi ataması yapmak için resmi gazetede, yüksek tirajlı bir gazetede, resmi internet sitesinde ve il sağlık müdürlüklerinde asılmak sureti ile bir ilan verdi kura ile diş hekimi almak için ama eş durumundan mazeretli olanları kuraya tabi tutmada direkt atayacağını ilanında belirtmişti ve açıklanan münhal yerler(kadrolar) içinde antalya da vardı ben de eşim antalyada tıp doktoru olarak uzmanlık eğitimini yaptığı için bu kadroya eş durumu belgesi ve noter tastikli evlilik cüzdanı ile baş vuruda bulundum(antalya kadrosunu ben açtırmadım zaten açık varmış) ve başvurum kabul edildi ama bir başkası atandı.ben de herhelde o atanan kişinin mazereti herhalde benimkinden daha etkili ki o yüzden atanmış olabileceğini düşündüm ve bilgi edinme kanunu çerçevesinde sağlık bakanlığına niçin ben değil de o atanadı (daha haklı mazereti neydi diye) bakanlıkta gelen cevabi yazı atamanın mazeretli mazeretsiz ayrımı yapımadan yapıldığını bunun da benim başvurumdan sonra çıkan BİR YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİN DENkaynaklandığını belirtmişler ama atama için son baş vuru tarihinden sonra yönetmelik değiştirmişler yani maç başladıktan sonra kura değişikliği yapılmış.... Benim sormak isrediğim idare mahkemelerine hakkımı aramamın ne gibi bir faydası olabilir haklı olduğum aşikar ama sonuç ne olur ve dava nekadar sürer (yargı için gerekli 60 günlük sürem henüz dolmadı) saygılarımla diş hekimi emrullah ekutacun@mynet.com