İhbar süremde çalışmazsam sonuçları ne olur
İyi Günler
Yaklaşık 3 sene 3 aydır özel bir firmada çalışıyorum.Aramızda hiçbir sözleşme mevcut değil.Bildiğim kadarıyla ihbar sürem 8 hafta.
Bu süre pek çok iş fırsatı kaçırmama neden olacak kadar uzun.Bu yüzden işten istifa mektubu yazıp 1-2 gün içerisinde ayrılırsam sonuçları ne olur.
Davayı bana bankaya yatırdıkları gerçek ücret üstünden mi açarlar yoksa asgari tutardan yatırılan ssk primi üzerinden mi ?
İstifam halinde işveren bana hangi ödemeleri yapmak zorunda.(maaş,kullanılmayan senelik izin v.b.)
Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
Re: İhbar süremde çalışmazsam sonuçları ne olur
İstifa halinde kıdem ve ihbar tazminatı dışındaki tüm işçi alacaklarının ödenmesi zorunludur. Bunlara çalışmanız karşılığında hak kazandığınız ücretiniz,fazla çalışma ücreti ve kullandırılmayan yıllık izin ücreti dahildir.
İhbar sürelerine riayet etmezseniz işvereninize ihbar tazminatı ödemek zorunda kalırsınız,ihbar tazminatını gerçek ücret üzerinden ödersiniz..
Burada önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum :
Şayet SSK'ya gerçek ücretinizin altında bir bildirim yapılıyorsa bu haklı nedenle derhal fesih sebebidir. Bu durumda iş akdinizi ihbar önellerine riayet etmeksizin derhal sonra erdirip ayrıca kıdem tazminatı talep edebilirsiniz,istifa etmek yerine bu yolu tercih etmeniz yerinde olacaktır.Ücretiniz banka üzerinden yatırılıyorsa herhangi bir ispat zorluğu da çekmezsiniz.
Saygılarımla.
Re: İhbar süremde çalışmazsam sonuçları ne olur
İlginize Teşekkür Ederim
İyi Çalışmalar