Ayıplı motosikletin iadesi durumunda neyapmalıyım?
Arkadaşlar ben bi motosiklet aldım çin malı 1000 km içinde problemler vermeye başladı problemler 10 u bulunca garanti belgesinden yazan aynı arızayı 2 den fazla yaptığında farklı arızaları 4 den fazla yaptığında ibaresinden dolayı değiştirilmesi talebinde bulundum. beni salladılar. sallayınca da kaymakamlıktaki tüketici masasına başvurdum. başvurudan sonra beni firma aradı motosikleti iade alalım dedi. ben hay hay olur dedim.
ama ben motosiklet anahtar teslim fiyatı 1875 ti vadeli 2100 dü ve ben vadeli fiyat üzerinden aldım yani 2100 e
motosikletin plakasız satış fiyatı olan nakit 1700 öneriyorlar bende kabul etmedim. ayrıcada sanayi bakanlığına götürüp inceleticeklermiş. sanayi bakanlığına belkide yaptırıp gönderecekler o konudada muallakta kaldım. birde plakayı trafikten sildirmek içinde 50-60 milyon para gidiyor
sorma gelince
ayıplı olduğu için iade etmek istediğim . bu malın plaka ve plaka işlemini trafikten sildirmek için masrafları ben mi çekmeliyim? eğer ben çekmeliysem ürünün problemli çıkmasından dolayı ben niye mağdur duruma düşüyorum???