Mahkeme de tanık olarak gösterildim, değişiklik olabilir mi ?
Merhaba arkadaşlar.Bir arkadaşımın davası için beni tanık gösterdi.benim onayımı alarak.Ancak sonradan oluşan nedenlerden ötürü vezgeçtim.Kişisel tüm bilgilerim mahkemeye verildi.Bu saatten sonra tanıklığımı geri çekebilirmiyim.Ya da duruşmaya katılmama gibi bir durumumum var mı ? Bilgi verirseniz sevirim.Teşekkürler.
Re: Mahkeme de tanık olarak gösterildim, değişiklik olabilir mi ?
CMK. m. 44 gereğince çapırıldığınız duruşmaya gitmezseniz kolluk kuvvetleri tarafından zorla götürülürsünüz. Bu saatten sonra ancak arkadaşınızın avukatı tanık dinlettirmekten vazgeçtiklerini zira tanığın doğrudan görgüsünün olmadığının ortaya çıktığı gerekçesiyle mahkemeden .... adlı tanıgın dinlenilmesinden vazgeçilmesini talep etmelidir. Ancak bu durumda dahi mahkeme tanığı dinleyeceğiz derse yapılabilecek birşey yoktur. Gider ve tanıklık yaparsınız.
Duruşmaya gitmelisiniz. Hakim çağırdıktan sonra mecbursunuz. Hiçbir şey söylemek zorunda değilsiniz. Konu hakkında bilgim yok deme hakkınız da mevcut.
Teşekkürler arkadaşlar peki şöyle birşey ben çıkıp doğruları ve gördüklerimi anlatacağım.Fakat mahkeme arkadaşımın alehine sonuçlanır ise benim ceza almam gibi bir durum söz konusumudur ? Sonuçta doğruları söyleceğim için alehine de olsa bir sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum.
Teşekkürler.
Alıntı:
smoove rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler arkadaşlar peki şöyle birşey ben çıkıp doğruları ve gördüklerimi anlatacağım.Fakat mahkeme arkadaşımın alehine sonuçlanır ise benim ceza almam gibi bir durum söz konusumudur ? Sonuçta doğruları söyleceğim için alehine de olsa bir sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum.
Teşekkürler.
Yalan beyanda bulunmadığınız sürece herhangi bir hukuki sıkıntı yaşamazsınız. Arkadaşınızla olan (olacak) sosyal sorunlarınız hariç...