Evlenmeden önce alınan fakat evlenince de kredi ödemesi devam eden ev kime aittir?
2002 yılından sonra evlendik. Herhangi bir anlaşma yapmadık.
Evlenmeden bir yıl önce eşim 5 yıllık kredi çekerek ve bir kısmını evlenmek için biriktirdiği parayı kullanarak ev aldı. Onda para kalmadığı için ve ancak krediyi ödeyebildiği için, ben de düğün ve bütün ev eşyaları için gereken tüm masrafları karşıladım. Eşimden çok daha fazla kazancım var, tüm kazancımı evin giderleri için, eksikleri için kullanıyorum. Eşim sadece evin kredi borcunu ödeyabiliyor, ben kalan bütün masrafları karşılıyorum. Boşanma durumunda ev kime ait olur? Teşekkürler...
Re: Evlenmeden önce alınan fakat evlenince de kredi ödemesi devam eden ev kime aittir?
Alıntı:
meltem78 rumuzlu üyeden alıntı
2002 yılından sonra evlendik. Herhangi bir anlaşma yapmadık.
Evlenmeden bir yıl önce eşim 5 yıllık kredi çekerek ve bir kısmını evlenmek için biriktirdiği parayı kullanarak ev aldı. Onda para kalmadığı için ve ancak krediyi ödeyebildiği için, ben de düğün ve bütün ev eşyaları için gereken tüm masrafları karşıladım. Eşimden çok daha fazla kazancım var, tüm kazancımı evin giderleri için, eksikleri için kullanıyorum. Eşim sadece evin kredi borcunu ödeyabiliyor, ben kalan bütün masrafları karşılıyorum. Boşanma durumunda ev kime ait olur? Teşekkürler...
Evin alınması için eşiniz evlenmeden önceki birikimlerini kullanmış Bunu ispatlarsa katkı payı olan bu miktarın güncel karşılığı olan parayı alır. şöyleki.. evin alınış tarihindeki değeri 100000 TL olsun. eşinizin evlenmeden önceki birikimide evin alındığı tarihte 40000 TL olsun. 40000 TL nin güncel karşılığı 60000 olsun Evin güncel değeride 150000 TL olsun. 150000 - 60000 = 90000 TL 90000 / 2 = 45000 TL kişi başına düşen miktar olur. eşiniz bu üleşmeden 60000 + 45000 = 105000 TL alırken siz 45000 TL alırsınız.