Doktor yanlış teşhiste bulundu
Merhaba..Bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapamaktayım.. 6 ay önce çalıştığım kurumda ders esnasında midem de büyük bir sancıyla özel bir hastahanenin aciline kaldırıldım.Hastahanede acılar içinde kıvranırken hastahane doktorları yapılan muayeneler, ultrason film vs. sonucu bana sakinleştirici vererek uyutarak psikolojik olarak ağrı yaşıyor diyerek eve gönderdiler..Ancak durumun ciddiyetini hissederek arkadaşlarımdan hemen başka bir hastahaneye daha götürmelerini yoksa acıdan öleceğimi söyledim.Burada çekilen film sonucunda midemin delindiği ve acilen ameliyatla dikilmesi gerektiğini öğrendim ve 9 saat gibi bir süre kaybıyla ve bu yüzden çok ağır ve zor geçen bir ameliyatla midem dikildi ve bütün karın bölgesine yayılan mide asitleri vs. yıkandı..Doktorlar eğer eve gitseydin bir kaç saat sonra hayatını kaybederdin dediler..Sonrasında vakit kaybından dolayı iç bölgede oluşan deformasyonlardan(mide özsularının uzun süre kalmasından dolayı) dikişlerim tutmadı ve 2 ay boyunca işkence içinde pansuman yaptırmak zorunda kaldım.Karın dikişlerim şu anda kapandı ancak şimdi de iyi kaynamadığından dolayı fıtık gibi bir doku oluştu.Onun için de 1 hafta kadar sonra bir ameliyata daha giricem.Ardından da estetik vs. için bir tane daha...6 aydır maddi ve manevi çok çok zor günler yaşadım.
şimdi sorum şu: ilk götürüldüğüm ve yanlış teşhis konulan hastahaneye böylesine hayati bir durumdayken yanlış teşhis koyup ayrıca 9 saat kaybettirerek ileride de böylesine maddi ve manevi acılar yaşatmasından dolayı 6 ay geçmesine rağmen dava açabilirmiyim???Elimizde kanıt olarak pek bi şey yok sadece okuldan aldığımız sevk var ve hastahaneye kayıt yaptırdık.Girişte ücreti nakit ödemiştik sevki getirince hastahanenin Emekli Sandığı ile anlaşmalrından dolayı paramızı geri aldık.Sevki işleme koyup koymadıklarını bilmiyorum.Ayrıca bütün okul arkadaşlarım ve öğrenciler de şahit olaya.
bu şartlar altında, böylesine saçma bir teşhisle beni uyutan ve psikolojik diye beni eve gönderen bunca acıyı yaşatan bu özel hastahaneye bir maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim???şimdiden teşekkürler !