-
Kira Süresi hakkında
Merhaba, ilginç ve az rastlanır bir durumu danışmak istiyorum:
Ev Sahibim ile kira sözleşmesi yaparken (22 eylül 2008) yılbaşında 50 YTL fiyatı rtıracağını iletti. Bunu üzerine 01.01.2008 tarihinde yeni sözleşme yapalım diyerek, kontrat üzerinde Kira Müddeti alanına "üç ay -31.12.2008" yazıldı.
bu durumda şubat ayı sonunda evden çıkmak istersem kontrata uygun dvranmış olur muyum?
ilk 3 ay bittikten sonra , evde kalmaya devam ettiğimden dolayı kira süresi bir yıl mı uzar yoksa yine 3 ay olarakmı süre uzar ?
-
Re: Kira Sürsi hakkında
İkinci sözleşmeniz, aksine bir madde içermiyor ise, ilk sözleşmenizi ortadan kaldırır. Sözleşmede belirtilen süre sonunda da mecuru tahliye edebilirsiniz. Ancak bunun için, sürenin bitiminden 15 gün önce mecuru tahliye edeceğinizi yazılı olarak kiralayana bildirmeniz gerekir. Aksi takdirde sözleşme kendiliğinden uzatılmış sayılır.
-
sanırım tam anlatmadım.
Tek bir kira sözleşmemiz var.
Bu sözleşme 22.09.2008 tarihinde kira müddeti "3 ay" olarak belirtilerek yapıldı.
3. ayın sonunda evden çıkmadık. Evsahibinden ve benden herhangi bir bildirim olmadan evde kalmaya ve kirayı ödemeye devam ettik.Bu durumda herhangi bir sözleşme yapmadan kira sözleşmesi otomatikman uzuyor.
Kanunda bu durum "kira sözleşmesi 1 yıl uzar" diy belirtilmiş.
Ancak bizim sözleşmemizde kira süresi 3 ay olarak belirtilmiş olduğundan , ben otomatikman sürenin 3 ay daha uzayacağını varsaydım.
Bu varsayım doğru mudur yoksa kira müddeti 1 yıl olarak mı uzar?
yani şubat ayı sonunda çıkarsam ev sahibi benden 1 yılın geri kalan tüm aylarının kira bedellerini isteyebilir mi ?
-
bu konuda bilgi verebilecek bir arkadaş var mı ?
-
Re: Kira Süresi hakkında
Kira sözleşmesi 1 yıllığına kendiliğinden uzamıştır.
Ev sahibi kira dönemi sonuna kadar boş kalan ayların kirasını talep edebilir.
Evin tekrar kiraya verilmesi için geçecek makul süre bilirkişi tarafından belirlenecektir. Bu da yaklaşık 3 ay olarak takdir edilir.