Tehdit ve hak ihlali ile ilgili dava
Sayın hukukçu arkadaşlarım;
Ben Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim.
Bu konuda pek bilgim olmadığından dolayı sizden bir konuda yardım etmenizi rica ediyorum.
Konuyu kısaca özetledikten sonra, yapmam gerekenleri, önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Babamın adına göztepede bir daire var. Tapusu tamamen babamın üzerine dolayısıyla ortak mülkiyetten bahsedilemez. Ancak abisi, bu dairede hakkının olduğunu iddia ederek babamdan para istiyor.
Babamı, annemi ve beni telefonla sürekli tehdit ediyor. Hatta her ne kadar kanıtlanamaz bir durum olsa bile, yaklaşık 2 sene önce babama silah bile çekti. Telefonla babama yaptığı tehditler, beni ve annemi işkenceye maruz bırakıp, tecavüze uğratıp öldürmek gibi tehditlerdi.
2008 yılının mayıs ayında babam evi satarak "abi"sine 280.000 tl bankadan havale etti, ancak "abi"si bununla yetinmiyor.
Hakkı olmayan bir para üzerinde hak sahibi olduğunu iddia ederek şuanda da babamı yine aynı tehditlerle o paranın tamamını ona havale etmesi için onu zorluyor. Eğer para havale edilmez ise, beni, annemi ve hatta babamı da öldüreceği tehditlerini savuruyor.
Bu konuda ne yapmamız gerekir? Önleme davası mı açılır, yoksa savcılığa suç duyurusunda mı bulunmak gerekir, ya da polise mi gitmek gerekir? Lütfen yardım edin gerçekten tedirgin ve çaresiz bir durumdayım...
Şimdiden teşekkürler.
Re: Tehdit ve hak ihlali ile ilgili dava
Sayın BS666,
Öncelikle geçmiş olsun.
Anlattıklarınız gerçeği yansıtıyorsa hiç zaman kaybetmeden, ikamet adresinizin bulunduğu yargı çevresinde ki Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe ile başvurarak mağduriyetinizi ve yaşadıklarınızı açıkça ifade ediniz. Söz konusu olayın mağdurları olarak siz, anne ve babanız birlikte veya ayrı ayrı başvurabilirsiniz. Cumhuriyet Savcılığı söz konusu iddianızı haklı ve yerinde bulması halinde, amcanız hakkında yasal işlemleri başlatacaktır. Kolay gelsin.