Selamlar,
yaklasik 15 yil kadar önce babam bana ölene kadar bakma akdi ile bir Bina verdi. Babam sag. Bu gayrimenkulü kendim satabilirmiyim? veya baska birine satis yoluyla devredebilirmiyim? Tesekkürler
Printable View
Selamlar,
yaklasik 15 yil kadar önce babam bana ölene kadar bakma akdi ile bir Bina verdi. Babam sag. Bu gayrimenkulü kendim satabilirmiyim? veya baska birine satis yoluyla devredebilirmiyim? Tesekkürler
Hayır.......
tesekkürler Erdogan bey, Mümkünse birkac Cümleyle "Hayir" in hukuki sebebini aciklayabilirmisiniz acaba? Cevabiniza göre babamin sagliginda bu gayrimenkulü ne satabilir nede bir baskasina devredebilirim. Tekrar tesekkür ederim.
Çünkü anne baba ile çocuk arasında "ölene kadar bakma akdi" olmaz.
Çocuk anne babasına zaten bakmak zorundadır.
Bu diğer mirasçılardan mal kaçırmak için yapılmış muvazaalı bir işlemdir ve diğer mirasçıların da size verilen dairede hakkı vardır.
Bu tapu bana 15 yil kadar önce bakma akdi ile verilmis. Bu gayrimenkulü bu sartlar altinda satabilmenin veya davredebilmenin cözümü nedir?
Benim görüşüm alt soyla da ölünceye kadar bakma sözleşmesi yapılabileceği ve geçerli olduğuyönündedir.Çocukların ana babayla aynı evde yaşama yükümlülüğü yoktur,sadece yoksulluk içinde bulunan ana babaya yardım nafakası verme yükümlülükleri vardır.
Ölünceye kadar bakma sözleşmesi aynı evde yaşamayı ve bakım alacaklısına bakmayı gerektirdiğinden bu sözleşme geçerlidir.
Ancak babam bina verdi demişsiniz eğer ki apartmansa sadece bir daire açısından geçerli olur,diğerleri bariz mal kaçırmak amacıyla devredildiğinden muvazaa nedeniyle devirler geçersizdir,mirasçılar tarafından ileri sürüldüğü taktirde ancak sadece bir daireyse, devir ve ölünceye kadar bakma sözleşmesi geçerlidir,tabiki anne ya da babanızla ölünceye kadar aynı evde yaşamak ve ona bakmak zorundasınız.