Yabanci uyruklu esden bosanma
Selamlar,
yaklasik 25 yil önce Türkiye de evlendigim Alman uyruklu esimden Türkiye de nasil ve ne kadar sürede bosanabilirim? Almanyada yasiyor ve calisiyorum, 2 tane Cocuk var, su an ayri yasamaktayim. Evlendikten Sonra babamdan bakma akdi ile gayrimenkul tapusu aldim, ayrica kendimde Türkiye de yarici olarak yasadigimiz (babam ,annem ..) bahce satin aldim. Esim bosanma durumunda bu gayrimenküllerden hak talep edebilirmi. Nafakayi Türkiye de bosanma halinde nasil hesaplanir? Cevabiniza tesekkürler
Re: Yabanci uyruklu esden bosanma
Alıntı:
Cem28 rumuzlu üyeden alıntı
selamlar,
yaklasik 25 yil önce türkiyede evlendigim alman uyruklu esimden türkiyede nasil ve nekadar sürede bosanabilirim? Almanyada yasiyor ve calisiyorum, 2 tane Cocuk var, su an ayri yasamaktayim. Evlendikten Sonra babamdan bakma akdi ile gayrimenkul tapusu aldim, ayrica kendimde türkiyede yarici olarak yasadigimiz (babam ,annem ..) bahce satin aldim. Esim bosanma durumunda bu gayrimenküllerden hak talep edebilirmi. Nafakayi türkiyede bosanma halinde nasil hesaplanir? Cevabiniza tesekkürler
İyi geceler.
Sorularınız uzmanlık gerektiren konular olduğu için sadece az önce araştırıp bulduğum bir linki gönderiyorum.
Bu linkte Türkiye'deki Alman Başkonsolosluğunun evlenme-boşanma konusundaki bilgileri mevcut.
Okumanızı tavsiye ediyorum.
Bunun dışındaki yabancı uyruklu bir eş ile boşanma konusunda bilgisi olan Avukat üyemiz buna cevap verebilir.
Geçmiş olsun tekrar.
http://www.istanbul.diplo.de/Vertret...eidung__S.html
http://www.hukuk24.de/evlilik/almanya-bosanma.html
http://www.hukuk24.de/makale/bosanma.html
http://www.bosanma.com.tr/index.php?...id=97#alemania
Ayrıca bu linkleri okumanızı da tavsiye ediyorum. Hukuki yollarınızı ve haklarınızı bilmeniz açısından. Sonuçta Alman uyruklu bir eşiniz var.
tesekkürler ... iyi calismalar
Merhabalar;
3 ay önce ukrayna uyruklu bir bayanla evlilik yaptım ve türkiye ye ayak uyduramadığından dolayı ülkesine döndü. ve beni ukrayna da yaşamaya zorluyor. Yazar' ım ve benim ukrayna da başka bir iş yapma şansım kesinlikle yok. boşanmak için ne yapmam gerekli. Konuşmalarından anladığım kadarı ile eşim hamile (belki bu şekilde davranıyor, bu bir varsayım) çocuk ukraynada doğarsa ne olur. Velayetini alma şansım olmasa da ileri tarihlerde böyle bir şansım olabilirmi? Türkiye de tekrar denemek için ikna ettim. Çocuk Türkiye de doğarsa nasıl bir hakka kavuşurum. Eşim hamile değilse ve anlaşmalı boşanmak isteğimiz olsa nasıl bir yol izlenir. Eşim çok kararsız ve iyi davranışlarımla yönlendirebiliyorum. Evliliğin devamı imkansız.
Lütfen yardımlarınızı bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yabanci uyruklu esden bosanma
Selamlar,
Ben almanya da yaklasik 11 yildir yasiyorum ve esimden almanyada bosanmis bulunuyorum.Eski esim Alman vatandasi.Henüz Türkiyede bosanmis degiliz ve simdi bir evlilik yapmak istiyorum. Hala Almanyada yasamaktayim.Eski esim benden vekalet istedi.Kendisi bir avukat akrabasi araciligi ile bosanacagini ve sadece tek bir avukatin yeterli oldugunu söyledi.Sizden istedigim yardim böyle bir vekalet ile tek bir avukatin baslatacagi dava sonuclanabilirmi? ve bosanma süreci ne kadar sürer? Beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Selamlar ve Saygilar..
Cevap: Yabanci uyruklu esden bosanma
"Merhabalar;
3 ay önce ukrayna uyruklu bir bayanla evlilik yaptım ve türkiye ye ayak uyduramadığından dolayı ülkesine döndü. ve beni ukrayna da yaşamaya zorluyor. Yazar' ım ve benim ukrayna da başka bir iş yapma şansım kesinlikle yok. boşanmak için ne yapmam gerekli. Konuşmalarından anladığım kadarı ile eşim hamile (belki bu şekilde davranıyor, bu bir varsayım) çocuk ukraynada doğarsa ne olur. Velayetini alma şansım olmasa da ileri tarihlerde böyle bir şansım olabilirmi? Türkiye de tekrar denemek için ikna ettim. Çocuk Türkiye de doğarsa nasıl bir hakka kavuşurum. Eşim hamile değilse ve anlaşmalı boşanmak isteğimiz olsa nasıl bir yol izlenir. Eşim çok kararsız ve iyi davranışlarımla yönlendirebiliyorum. Evliliğin devamı imkansız.
Lütfen yardımlarınızı bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum."
Türkiye de boşanma davası açmanıza engel bir durum yok. Çocuk henüz doğmadan velayetini alamasınız. Kişilik anne karnına düşmekle (cenin) başlasa bile doğumla birlikte anneye muhtaç olacak ve anneye verilecek. Sizin çocukla hangi şartlarla nasıl görüşeceğinize ve ne kadar çocuk için iştirak nafakası ödeyeceğinize boşanmaya hükmeden hakim karar verecek.