Apartman Dairemi Ofis/Büro Yapabilir miyim?
Merhabalar,
İlk öncelikle aşağıda sormuş olduğum soru hakkında Muhasebecime ve Belediye' ye danıştım ama farklı farklı cevaplar aldığım için birde durumu sizler ile paylaşmayı düşündüm. İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Benim İzmir' in Buca ilçesinde bir apartman dairem var ve bu apartman dairemin tapusu annemim adınadır. Apatman toplam 4 katlıdır ve kat başına tek dairedir. Giriş katı bizim dairemizdir. Annemle ortak olarak karar verdik ve bu dairemizi faal olan ve aktif bir ofisimiz bulunan internet firmamızın ofisini buraya taşımaya karar verdik. Bu apartman dairemizi Ofis/Büro olarak kullanabilirmiyiz? Ofisin kullanım amacı tamamen internet hizmetleri ve bilişim firması olarak kullanılacaktır. Ayda en fazla 10 müşteri ofise gelir yada gelmez!... Toplam ben dahil çalışan kişi sayısı 4' dür. Ofisimizi sabah 9 akşam 9 saatleri arasında kullanıcaz ve yukarıda da dediğim gibi fiziksel müşterisi olan bir firma değildir. Müşterilerimizin çoğunluğu internet üzerindendir.
1. Ben aktif ofisimi kendi dairemize taşımam için herhangi bir yerden izin almam gerekiyormu?
2. Apartman sakinlerine sordum ve yönetici ile konuştum izin verdiler. Fakat ben ileride bir sorun çıkmaması için garanti olmasını istiyorum.
3. Belediye' den almış olduğum cevap ise apartman sakinlerinin tapularını alıp notere giderek hepsinden noterden izin almam gerekiyormuş gibi cevaplar aldım.
Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız ve konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. İlginize tekrar çok çok teşekkür ederim.
Re: Apartman Dairemi Ofis/Büro Yapabilir miyim?
İvedi olarak yardımcı olacak birisi yokmu? :kızgın:
Alıntı:
naymanli rumuzlu üyeden alıntı
İvedi olarak yardımcı olacak birisi yokmu? :kızgın:
Noterden değil bir kağıda imza vererek sizin orada işyeri açmanıza izin verebilirler. Bununla belediyeden işyeri açma ve izin belgesi almanız gerekiyor. Bu belgeyi aldıktan sonra yasal bir sorununuz kalmaz. Ankarada boyle durumda olan en az on firmanın muhasebesine bakmıştım... Hiçbiri bir porblem yaşamadı...
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Noterden değil bir kağıda imza vererek sizin orada işyeri açmanıza izin verebilirler. Bununla belediyeden işyeri açma ve izin belgesi almanız gerekiyor. Bu belgeyi aldıktan sonra yasal bir sorununuz kalmaz. Ankarada boyle durumda olan en az on firmanın muhasebesine bakmıştım... Hiçbiri bir porblem yaşamadı...
Merhaba,
Yönetim planınıza bakın, orada yazılıdır.
VII - Yasak işler:
Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.
Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.
Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir.
Saygılar
İlk öncelikle ilginize çok çok teşekkür ederim.
Ben hemen bilgisayardan ilgili belgeyi hazırlayıp daire sakinlerine ileteyim. Onlar ondan sonra imzalayıp versinler ve ben gerekli işleri belediye ile aramda halledeyim.
Görüşmek dileği ile,
Alıntı:
naymanli rumuzlu üyeden alıntı
İlk öncelikle ilginize çok çok teşekkür ederim.
Ben hemen bilgisayardan ilgili belgeyi hazırlayıp daire sakinlerine ileteyim. Onlar ondan sonra imzalayıp versinler ve ben gerekli işleri belediye ile aramda halledeyim.
Görüşmek dileği ile,
Merhaba,
Toplantı düzenlemeniz gerekir. Yoksa kapı kapı dolaşıp aldığınız aldığınız imzalar geçersiz olacaktır. Kat mülkiyeti ile ilgili her sorun Kat Malikleri Kurulunda görüşülüp karara bağlanması gerekir.
IV - Kararlar:
Madde 32 - Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.
Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.
Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır.
Kat malikleri kurulu kararları 1'den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda, bulunan bütün kat maliklerince imzalanır karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.
Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsa kaide olarak ona göre çözülür.
Yani kurulun toplanması gerekir.
(Bir dip not: Bir sorun varsa önce kat malikleri kurulunun toplanması gerekir. Bazıları direk mahkemeye gidiyor, oysa Kanun önce kurulda görüşülür demektedir. Dayanak Madde 32 3. Fıkra )
Saygılar
Apartmanların yönetim planı nerede bulunur..
Alıntı:
bayan haber rumuzlu üyeden alıntı
Apartmanların yönetim planı nerede bulunur..
Merhaba,
Tapudan alınız.
Saygılarımla