Boşanma sonrası çocuk için istenen mal beyanı
Eşimden 1 hafta kadar önce anlaşmalı boşanma yoluyla boşandım. Çocuğun velayeti eşimde. Hakim, 15 gün içerisinde eşimden 11 yaşındaki oğlum için mal beyanında bulunulmasını istedi. Hiç bir yerde bu dilekçe için örnek bulamadım. Oğlumun kendine ait herhangi bir mal varlığı yok. Bu dilekçeyi vermemiz mutlaka yasal olarak zorunlu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Boşanma sonrası çocuk için istenen mal beyanı
Alıntı:
pisina rumuzlu üyeden alıntı
Eşimden 1 hafta kadar önce anlaşmalı boşanma yoluyla boşandım. Çocuğun velayeti eşimde. Hakim, 15 gün içerisinde eşimden 11 yaşındaki oğlum için mal beyanında bulunulmasını istedi. Hiç bir yerde bu dilekçe için örnek bulamadım. Oğlumun kendine ait herhangi bir mal varlığı yok. Bu dilekçeyi vermemiz mutlaka yasal olarak zorunlu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Anlaşmalı boşanma ile ilgili ilk defa böyle birşey okuyorum ve duyuyorum.
Hakimin neden 11 yaşındaki çocuk için eşinizden mal beyanı istedi açıkçası merak ediyorum.
Çok ilginç!!!
Davanızın ne yönde geliştiğini bilmediğim için öyle yazdım.
Az önce bir araştırma yaptım forum içinde. Sanırım sorunuzun cevabını buldum.
Aşağıdaki linkte okuyun.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=1595
Evet böyle bir prosedür varmış. Ama bu dilekçe için bir örnek bulamadım. Bu konuda yardım gerekiyor. 4 günüm kaldı teslim etmek için.
Alıntı:
pisina rumuzlu üyeden alıntı
Evet böyle bir prosedür varmış. Ama bu dilekçe için bir örnek bulamadım. Bu konuda yardım gerekiyor. 4 günüm kaldı teslim etmek için.
Bu konuda bir avukat ile görüşüp avukat size bir mal beyanı hazırlasın.
Ama beyan edecek bir mal varlığı yok. Olmadığı halde yine de çocuğun mal varlığı dökümü belgesi hazırlamak yasal bir zorunluluk mudur? Tam olarak anlayamadım, bu beyanda bulunulmaz ise bir cezai yaptırım uygulanabilir mi?
velayet eşinizde olduğu için kendi ismi ve imzasıyla çocuğunun üzerinde herhangi bir mal varlığı olmadığını basit bir dille gayet basit bir dilekçeyle sizi boşayan mahkeme kalemine verecek. abartılacak, heyecanlanacak bir durum söz konusu değil. kolay gelsin...