-
İşten ayrılma
Merhaba
Ben 17 Ocak ta işverenimle görüşerek ve anlaşarak işten ayrıldım.gerekirse istenilen süre kadar çalışabileceğimi bildirdim ve o günden sonra işe gitmedim fakat işverenim henüz çıkışımı yapmadı ve işsizlik ücreti alabileceğim şekilde çıkışımı düzenleyeceğini biraz düşünmemi istedi.Ayrıldığım tarihte içerde iki aylık maaşım vardı ve asıl ayrılma nedenimde maaşlarımın zamanında ödenmiyor olmasıydı bana tazminatımıda vereceklerini söylediler bende herhangi yazılı bir evrak almadım veya vermedim.
bana hala herhangi bir ödeme yapmadılar çıkışımıda vermiyorlar ne yapabilirim bu konuda ve bir konu daha var ücretim asgari ücretten gösteriliyor fakat gerçek ücretim daha yüksek (gerçek ücretime dair işverenim imzalı resmi bir kağıt var bankaya verilmek üzere alınmış)
biraz uzun oldu sanırım ama üzgünüm yardımcı olabilirseniz sevinirim hiçbir bilgim yok bu konuda.
Teşekkür ederim...
-
Re: İşten ayrılma
çıkış işlemleriniz kağıt üzerinde gerçekleşmeden,yani istifanız veya işverenin sizi çıkarması vb. gibi, sözlü olarak ne cesaretle işten ayrıldınız, işe gitmiyorsunuz anlamış değilim..böyle durumlarda evrak,belge geçerlidir her durumda, ardı ardına 3 iş günü işe gelmemekten çıkışınızı verseler elinizde hiçbir geçerli,hukuki dayanağınız yok..
-
Merhaba,iş çıkışı verilmedi ise halen avantajlısınız,haklı nedenle istifa hakkınızı kullanıp kıdem tazminatı ve diğer özlük haklarınızı alabilirsiniz.Örneğin kanıtlayabilirseniz maaşınızın düşük gösterilmesi haklı istifa nedenlerinden biridir.,saygılarımla
-
Ben 2008 yılı ekim ayında çalıştığım kamu kurumundan ayrıldım, maaşı peşin aldım ve 10 gün çalıştım, 2009 yılı şubat ayında ayrıldığım kurum benden haketmediğim maaşın iadesini talep etti, bende ödedim.
Ancak daha önce bir haberde hakedilmeyen maaşın ancak işten ayrıldıktan 60 gün sonraya kadar istenebileciğini, bu süre geçtikten sonra istenemeyeceğini, bunuda üst mahkemenin onayladığını gösteren bir emsal karar olduğunu görmüştüm.
Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.