Şirket Ortağı Eski Borcu Hakkında
Merhaba,
Arkadaşımla beraber Limited Şirket kurmak istiyoruz.Ancak arkadaşımın 2006 yılından henüz ödenmemiş kredi kartı borcu var.Limited şirket kurduğumuz takdirde , ortağımın borçlarından dolayı şirket mallarına haciz gelirmi?Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Re: Şirket Ortağı Eski Borcu Hakkında
Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız icin. Konuya gelince 2005 yılında çalıştıgım 2 arkadaşım ögrenizeli birşekilde diger çalışan 15 arkadasımla birlikte rakip firmaya geçti 15 arkadasım ibraname imzaladı yanliz bu 2 arkadasım imzalayıp işci mahkemesinden dava açtı ve aynı gün iki tane aracıma ihtiyati tetbir ve hazic kararı koydular ve yıllar sonra mahkemeyi kazandılar ( elimde 15 kişini aynı günde işi bıraktıgına dair belge var rakip firmaya aynı işcilerin başladıgına yönelik ssk cıktısı var ve 3 gün üstüste noter belgesi var bilirkişi haklı buldu ama yinede davayı kayıp ettim) mahkemeyi kazanan şahıslar iki yıldır ne hazic yapıyolar nede tetbiri kaldırıyolar avukatımla konusuyorum bekleyecez diyor ama ben madur oluyorum her sene maliye borcu artıyor ve araçlarımı kullanmadıgım icin araçlar bitik vaziyette hurdaya ayırma şansınm yokmuş sayın yetkililer ne yapmam gerekir sizce ayrı yeten bu iki şahıs ekibimi alıp gittikten sonra battim ve şirketimi kapadım şirketin üstünde sadece iki araç kaldı avukatlara sordum ortaklar sermayesini ödemisse ortaklara gidemez diye dogrumudur? ve benim tazminat acma hakkım varmı ? saygılar iyi çalışmalar
Re: Şirket Ortağı Eski Borcu Hakkında
Alıntı:
sezai25 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Arkadaşımla beraber Limited Şirket kurmak istiyoruz.Ancak arkadaşımın 2006 yılından henüz ödenmemiş kredi kartı borcu var.Limited şirket kurduğumuz takdirde , ortağımın borçlarından dolayı şirket mallarına haciz gelirmi?Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Hayır. Sadece şirketteki ortaklık payı haciz edilebilir.