-
İcralık Senet
kredi almak amacıyla 2006 yılında A kişisi B kişisine 2 adet senet veriyor birine haziran 2006 digerine 30kasim 2008 yazıp kredi kullanıyor. senetleri alırken
a kişisine bunları kredi kullanmak amacıyla aldığını söylüyor. daha sonra bu senetleri kullanıp a kişisini kendisine borçlu gösterip icra takibi başlatıyor.bu yapılan haksızlığı ıspat etmenin bir yolu varmıdır. karşı dava açılabilir mi?
-
Re: İcralık Senet
slm ben emekli astsubayım. birinden para almıştım karşılığında sadece imzalı boş senet verdim. parayı ödediğim halde alacaklı bu senete kendi el yazısıyla vade günününü aldığım paradan çok fazlasıyla borç miktarını yazıp icraya vermiş. kendi el yazısıyla yazdığı için bu senet geçerliliği varmı?. çünkü kendi el yazısıyla yazılmış sadece senetin altında imzam var. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. senede bu yüzden itiraz etsem senet iptal edilirmi ayrıca bu konuyu nereye şikayet edecegim. teşekkür ederim
-
arkadaşlar yokmu yardımcı olacak kimse :(
-
Açığa imza atılması yoluyla düzenlenen senedin anlaşmalara aykırı olarak doldurulduğu kanıtlanamazsa bu senet hukuken geçerlidir.
Bu durum ancak Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun 290. maddesi hükmü karşısında yazılı delille kanıtlanabilir. Tanık ancak karşı tarafın rızası olursa dinletilebilir.
Nitekim Yargıtay'ın yerleşik içtihatları da bu yöndedir. İmzanızını inkar etmiyorsanız yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor.
Esenlikler