Memuriyetten çıkarma meselesi ama çok farklı bir şekil aldı
Merhabalar.Durumumu daha önce de bildirmiştim.Benim hakkımda benim gibi bekar olan bayan bir arkadaşımla aynı evde bir gece kaldığımız için dava açılmıştı ben de neticede memuriyetten men gibi bir kararın çıkıp çıkmayacağını sormuştum.Fakat muhakkik okula gelip savunmamı aldı ve bana gece evde birlikte kalmadığını öğle vakti gelip yemek yediğini ve sonra gittiğini yazarsan iyi olur dedi.Yardımcı olmakmış maksadı.Biz de genç olduk falan dedi.Ben de yazdım.Doğrusu bayanın eve geldiğini gören yok sadece öğle vakti evden çıkarken görülmüş ve gece kaldığını ispatlayacak kimse yok.Fakat ben tutanak tutan idarecilerle konuşurken herhangi bir şekilde böyle bir şeyden bahsetmedimyani kabul ettim gece kaldığını.Durumumun çok kötü olmadığı kanaatindeyken bir de yalan ifade suçundan başım derde girer mi?
Re: Memuriyetten çıkarma meselesi ama çok farklı bir şekil aldı
Bu soruyu samimi olarak sorup sormadığınız bilmiyorum ancak ben yine de cavap vermek istedim.
Anayasamızın 38/5.maddesinde "Hiç kimse kendisini ve kanunda gösterilen yakınlarını suçlayan bir beyanda bulunmaya veya bu yolda delil göstermeye zorlanamaz." hükmü yer almaktadır.
Yalan ifade vermek diye de bir suç yoktur. Kimlik bilgilerini doğru vermek haricinde hiç bir yükümlülük yoktur.
Samimiyetime inanın lütfen söylediklerim tamamen gerçektir ve gerçeken çok kötü düşünceler içerisindeyim.Daha önce de yazmıştım durumumu ve sizin de beni rahatlatan bir yorumunuz vardı.Daha sonra muhakkik geldi benim ve hakkımda tutanak tutan idarecilerimin yazılı ifadelerimizi aldı.Fakat bana gerçeği yazmamın başıma iş açacağını ve durumu "arkadaşın senin evinde kalmadı öğle vakti geldi sonra gitti şeklinde yaz" dedi.Ben de gerçeği değil de muhakkikin dediği şekilde yazdım fakat bu durum işi daha kötüye götürür mü diye de düşünmeden edemiyorum.Şu an ifademde arkadaşımın öğle vakti geldiği beraber yemek yedikten sonra benim aceleyle okula gittiğim ve anahtarı ona vererek taksi gelince kapıyı kilitleyip gittiği yazıyor.Bu durumda herhangi bir sorun çıkmaz umarım.Ve son bir şey var.Ben öğretmenim ve durumu İlçe Milli Eğitim Müdürü de biliyor ve bana her konuda yardımcı olacağını söyledi.Muhakkit tutanağı Kaymakanlığa vereceğini söyledi orda disiplin kurulunda karar verilecekmiş.Disiplin kurulu kimlerden oluşuyor miili eğitim müdürünün etkisi olur mu karar aşamasında.Lütfen yanıtlayınız.
Bu şekilde savunma yaptım ama idarecilerimle daha önceki konuşmalarımda evde kaldığımızı kabul etmiştim bu sorun olur mu?
Alıntı:
Ahmet Aksun rumuzlu üyeden alıntı
Bu şekilde savunma yaptım ama idarecilerimle daha önceki konuşmalarımda evde kaldığımızı kabul etmiştim bu sorun olur mu?
Çok garip suçlama geldi bana...Bu bayan malum bayanlardanmı
?
Yok hayır meslektaşım olan bir bayan o da öğretmen ve arkadaşım