Tanık olarak çağrılan memurun mazereti çıkarsa ne yapmalı
Bir kaçak elektrik davasında sayaç komisyonunda olmam nedeniyle, kaçak elektrik kullanmak suçuyla yargılanan vatandaşın davasına sürekli taık olarak çağrıln memurlarız. Görevde yükselme sınavı, hastalık, viziteye çıkma, eşin veya çocukların hastalığı ya da eşin doğum yapması gibi durumlar mahkemeye katılmak için geçerli mazeret kabul edilebilir mi. Bunun için ne yapmamız lazım. TEDAŞ'ta sayaç komisyonlarında görev yapanlar olarak bu konuda bizi aydınlatanlar olursa seviniriz.
Re: Tanık olarak çağrılan memurun mazereti çıkarsa ne yapmalı
Alıntı:
murat220 rumuzlu üyeden alıntı
Bir kaçak elektrik davasında sayaç komisyonunda olmam nedeniyle, kaçak elektrik kullanmak suçuyla yargılanan vatandaşın davasına sürekli taık olarak çağrıln memurlarız. Görevde yükselme sınavı, hastalık, viziteye çıkma, eşin veya çocukların hastalığı ya da eşin doğum yapması gibi durumlar mahkemeye katılmak için geçerli mazeret kabul edilebilir mi. Bunun için ne yapmamız lazım. TEDAŞ'ta sayaç komisyonlarında görev yapanlar olarak bu konuda bizi aydınlatanlar olursa seviniriz.
Tutanak tutanlar tutanak imzacıları sizmi oluyorsunuz.?:rolleyes:
Ben de komisyon üyesiyim. Zaten imzalı komisyon raporu mahkemeye gönderiliyor. Mahkeme imzamız var diye komisyon üyeleini çağırıyor. Şimdilik asliye cezada 3 mahkemem var. Aynı zamanda yakında olacak olan görevde yükselme sınavıyla çakışırsa nasıl yol izleyeceğimi bilmiyorum.
Alıntı:
Ben de komisyon üyesiyim. Zaten imzalı komisyon raporu mahkemeye gönderiliyor. Mahkeme imzamız var diye komisyon üyeleini çağırıyor. Şimdilik asliye cezada 3 mahkemem var. Aynı zamanda yakında olacak olan görevde yükselme sınavıyla çakışırsa nasıl yol izleyeceğimi bilmiyorum.
Sınavla çakışırsa sınava gidersin, önceden mahkeme günün ile sınav günün belli olduğunda çakışması halinde,mahkemedeki dosyana mazeretini belirtir bir dilekce vere bilirsin şu nedenle ,Mahkemenizdeki duruşmaya katılamıyacahını diye, bilaire mahkeme mazeret sebebini sormazda velevki sorarsa imtihanım nedeni ile gelemedim işte imtihana girdiğim belgem dersin.
Alıntı:
Sizin durumunuzun tanıklık esnasında mazeret bildirme ile çözümlenebileceği aşikardır. Yapmanız gereken ; sizin duruşma gününden önce mahkemeye başvurup mazeretiniz ne ise (sınav; hastalık; vs...) bildirmek suretiyle sözkonusu bildiriminizin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde ; Tekrar bir başka gün tanık olarak çağrılmanız için ÇAĞRI KAĞIDI(meşruhatlı davetiye)düzenlenecektir.
Tanık olarak beyan ettiğiniz durum (sınav,hastalık vs.): Tanık tarafından ileri sürülen hususun mazeret olarak kabul edilmesi ÇAĞIRAN MAKAMIN TAKDİRİNE BAĞLIDIR. Eğer mazeretiniz kabul edilirse ki kabul edilecektir kanımca :) size bir başka gün dinlenilmek üzere Çağrı kağıdı GÖNDERİLECEKTİR.
Çağıran makamın takdirine bağlıdır ama belgeler ve dilekçe dava gününe yakın mahkemeye giderse mahkemenin bizi çağırmak için yazışma yapana kadar zaten mahkeme günü geçecektir. Özellikle 3-5 günlük sağlık raporu olursa sorun çıkacağını sanmam.