Askerlik erteleme konusunda
Merhaba,
83'lüyüm. Tecilim bitiyor ve ilk dönem gidecekler arasındayım. Yani şubat sonunda.
Önemli birkaç sorum olacak.
1- KKTC 1 seneliğe ertelemeye tabi ülkeler arasında. Ben şimdi KKTC'ye bir yerde çalışma ihtimalim var. Askerlik şubesinden öğrendiğim kadarıyla bakaya kalsam bile erteleme yapılıyormuş. Fakat bana ne zaman yurtdışı yasağı koyarlar hiç bilmiyorum? ya da koymuşlar mıdır bilgisi olan varsa ve burada paylaşırsa sevinirim. Bu arada elime askerlikten henüz ulaşan bir belge yok. Ne muayene yaptırdım ne yoklama ne de başka birşey. Sadece en son 2 sene önce tecil ettirdiğimde sağlık muayenesi olmuştum o kadar. Yani işin özü, benim ne zamana kadar KKTC'ye gitmemde herhangi bir sıkıntı olmaz acaba?
2- Diyelim ki 1 sene tecil ettirdim. 3-4 ay çalıştım ve geldim. Temmuzda dikey geçiş sınavlarına girdim (2 senelik mezunuyum) ve kazandım diyelim. Okula kayıtta herhangi bir problem yaşarmıyım? Gerçi ASAL'ın sitesinde şöyle birşey var: (ASKERLİĞİM ERTELİ İKEN TÜRKİYE’DE BİR OKULDA ÖĞRENİM GÖREBİLİR MİYİM ? Askerliğiniz erteli iken devam mecburiyeti olmayan bir öğretim kurumunda (Açık Öğretim Fakültesi vb.) öğrenim görmeniz mümkündür. Devam mecburiyeti olan bir kurumda öğrenim gördüğünüz takdirde, ertelemenizin iptal edilmesi söz konusu olacaktır. Ancak, öğrenci olmanız nedeniyle, 29 yaş sınırını aşmamak kaydıyla, 1111 Sayılı Askerlik Kanununun 35/C maddesi kapsamında askerliğinizin ertelenmesi mümkündür.)
Benim merak ettiğim şey ise ben 1 senenin yarısı kadar KKTC kalmadığım için bir sıkıntı yaşarmıyım? Mesela ben döndüğümde konsolosluktan bir belge gider mi bu eleman dönmüş TR'ye çalışmayı bırakmış şeklinde? Ya da üni'ye kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenip ben şubeye gittiğimde şubeden bana sen çalıştığın için erteletmişsin bakalım pasaportuna ne zaman dönmüş deme ihtimalleri var mıdır? Bir arkadaşım dediğine göre ne konsolosluktan öyle bir belge gider ne de şubeden öyle bir talep gelir. Ama emin olamadığım için buradan da sormak istedim. Çünkü ben bu seneki dikey geçişe girip 4 seneliğe geçmeyi de düşünüyorum.
Bu iki konu hakkında beni aydınlatabilecek birileri olursa eğer gerçekten çok sevinirim. Şimdiden de teşekkür ederim ayrıca.
Re: Askerlik erteleme konusunda
Yok mudur hiç bir bilgisi olan acaba :(
Askeri şubeyi arayarak bilgi alabilirsin. Erteleme konusunda
Kıbrısta çalışabilirsen erteleme işlemini yaparsın. O anki durumuna göre erteleme işlemine devam edersin.
Eğer Kıbrıs'ta işçi statüsünde yıllık bazda erteleme yapıyorlarsa yıllık ertelecektir.
Alıntı:
acutemon rumuzlu üyeden alıntı
ertelete bildinmi?
İznim çıkarsa gidip erteletmeye çalışacam bakalım.
Fakat şu soru ile ilgili bir bilgisi olan biri yok mudur acaba hiç? Özellikle altı çizili olan yerle ilgili.
Mesela ben 3-4 ay sonra Türkiye'ye döndüğümde konsolosluktan herhangi bir belge gider mi Türkiye'deki askerlik şubeme bu eleman dönmüş TR'ye çalışmayı bırakmış şeklinde? Ya da üni'ye kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenip ben şubeye gittiğimde şubeden bana sen çalıştığın için erteletmişsin bakalım pasaportuna ne zaman dönmüş deme ihtimalleri var mıdır? Bir arkadaşım dediğine göre ne konsolosluktan öyle bir belge gider ne de şubeden öyle bir talep gelir. Ama emin olamadığım için buradan da sormak istedim. Çünkü ben bu seneki dikey geçişe girip 4 seneliğe geçmeyi istiyorum.
Kesin olarak söyelebileceklerim şunlar;
Bakaya olarak, hiçbir devlet ünv. kayıt yaptıramazsın,
Hepsi askerlik belgesi ister, Bakaya birinede askeriye bunu vermez,ha bir şekilde alırım bunu dersen onu bilemem tabi :) Üniversitelerin kayıt koşullarında bu durum açıkça belirtilir.
Burada yanlışlık var,bakaya olsan dahi yaşın 21-22 yse üniv kayıtta askerlik belgesi istenmiyor,bilginiz olsun ,tabi aöf de şart şuan 88 sanırım
Alıntı:
mysteryx rumuzlu üyeden alıntı
Burada yanlışlık var,bakaya olsan dahi yaşın 21-22 yse üniv kayıtta askerlik belgesi istenmiyor,bilginiz olsun ,tabi aöf de şart şuan 88 sanırım
Konu sahibi 83 lü olduğu şeklinde belirtmiş, 26 yaşındaysa askerlik belgesi istenir, buna istinaden belirttim.
yanlışlık var derken ,hiçbir şekilde dediğinden dolayı yazmıştm,birde benim durumu yazdım ve cevap gelmedi onu da yanıtlarsan sevinirim.
merhaba arkadaşlar öncelikle site gerçekten çok tatminkar bunun için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. benimde askerlik konusunda bir sıkıntım var. 2008 haziranda tıp fakültesinden mezun oldum ve askerliğimi 2 sene tecil ettitdim, 31/07/2010'a kadar tecil sürem, 2010 nisan ayında tıpta uzmanlık sınavına gireceğim kazandığımda sağlık bakanlığının atamaları gecikirse (bu daha önce yaşanan bir durum; eylül sınavında kazananlar ocak ayında atanmışlardı) askere alınma gibi bir durumum olur mu? şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız için.