-
Özel Güvenlik
Ben vakıf bunyesinde özel bir okulda güvenlik görevlisi olarak çalısmaktayım.
Gecen gün okul müdürü güvenlik görevlilerinin uyması gereken kuralları gosteren bir yazı yazdırdı ve imzalmamaızı istedi.Ön ve arka kapının uyması gereken kurallara baktıgımda bunların güvenlik görevlisinin uyması gereken klasik kurallar oldugunu gördüm.
Zaten bunları buyuk ihtimalle baska bir şirkettten alıp okula uyarlamıslar.Fakat bahce güvenlik görevlisinin uyması gereken kurallara baktıgımızda tamamen kendi kafalarından bir insanı fiziksel ve psikolojik olarak zorlayacak kurallar oldugunu gördüm.Bahcede gorev bitene kadar (bu süre 11 saat)oturmadan devriye gezmem isteniyor.Okul müdürü bu talimatları imzalamızı istedi diger arkadaslar imzaladı fakat ben imtina ettim.Bunun üzerine beni odasına cagırdı odasında idari amir bir müdür yardımcısı ve idari şefle neden imzalamadığımı benim boyle bir luksum olmadıgını imzalamasam bile talimatları almam gerektigini(imza atmadan vermiyorlar)aldıktan sonra itirazımı yapmam gerektigi soyledi ve bana çıkısımı verecegini soyledi.Bu çıkıs vermek için yeterli bir sebepmidir.?Bu talimatların hukuki bir delil niteligi varmıdır?Ayrıca bu olaydan sonra işi bırakmam için psikolojik baskı görmeye başladım.
-
Re: Özel Güvenlik
Sizden istenen yeni çalışma biçimi çalışma koşullarında eskiye nazaran bir ağırlık getiriyorsa kural olarak söz konusu değişikliği kabul etmek ve talimatları imzalamak zorunda değilsiniz. Bu durumda işverenin söz konusu değişikliği yapmakta geçerli bir nedeni var ise ihbar önellerine uyp kıdem tazminatınızı da ödeyerek sizi işten çıkarması mümkündür. Değişikliğin geçerli bir nedene dayanmadığı iddiasında iseniz fesih bildirimini takiben 1 ay içinde İş Mahkemesi'nde (koşulları varsa) işe iade davası açabilirsiniz. Bu davayı açabilmeniz için işyerinde 6 aylık kıdeminiz bulunmalı ve ayrıca işverenin aynı işkolunda 30'dan fazla işçi çalıştırıyor olması gerekmektedir.
-
Re: Özel Güvenlik